ФА Куп: "Четворка" Јунајтеда, првенац Швајнштајгера, за 1/8-финала!

Манчестер бије из свих позиција када је ту Швајнштајгер: Асистенција, гол-српски зет је нови Мурињов адут! Ђаволи рутинским тријумфом против Вигана (4:0) обезбедили пласман у наредну рунду ФА Купа.

Фудбал 29.01.2017 | 19:20
ФА Куп: "Четворка" Јунајтеда, првенац Швајнштајгера, за 1/8-финала!
Жозе Мурињо је извео комбинован састав на Олд Трафорд, предвођен Хенрихом Мхитарјаном, Хуаном Матом и Вејном Рунијем у шпицу напада.

Меч је обележио донедавно отписани Бастијан Швајнштајгер који је био стартер први пут после 385 дана, постигао први гол ове сезоне, други у дресу Јунајтеда, а забележио је и асистенцију.

Немац је наместио водећи гол који је у 44. минуту постигао Маруан Фелаини, да би у 57. вођство дуплирао Крис Смолинг ударцем главом после сјајног центаршута Антонија Марсијала.

Петнаестак минута пре краја Марсијал бележи и другу асистенцију, за гол Мхитарјана, а тачку на меч Швајнштајгер ставља у 81. после додавања Андера Ерере.

Клопку у коју је упао Јирген Клоп, Жозе Мурињо је успео да избегне. Тачније, ниједног тренутка се није постављало питање да ли ће Јунајтед наставити пут у ФА Купу. На Олд Трафорду је рутински савладан члан Чемпиншипа Виган –4:0.

Коначно се Бастијан Швајнштајгер нашао у стартној постави Жозеа Муриња... Нашао се и можда наговестио да би у наставку сезоне могао да буде нови, тајни адут сјајног португалског стручњака. Било је то партија на нивоу некадашњег Швајнштајгера. Гол, асистенција – прецизност. Довољно да публика у Манчестеру буде задовољна.

Са Швајнштајгером у тиму Манчестер јунајтед је гол Вигана бомбардовао из ваздуха.

Виган је одолевао до 44.минута на Олд Трафорду.  Тада је Швајнштајгер центрирао, а Фелаини полетао кроз ваздух и закуцао лопту у мрежу гостију.

Иако је имао ривала из нижег ранга Жозе Мурињо је поступио – мурињовски. Није се превише залетао напред, чекао је да Виган погреши. И дочекао. Више пута.

Расплет је најавио Смолинг још једним голом из ваздуха. А онда је растерећени Јунајтед демонстирао још неке квалитете. После брзе транзиције Михтаријан је искористио асистенцију Марсијала.

А повратак у старну поставу Швајнштајгер је прославио лепим голом. На одушевљење публике на Олд Трафорду.

ФА куп, шеснеастина финала:

М. Јунајтед – Виган 4:0
Милвол – Вотфорд 1:0
Фулам – Хал Сити 4:1
Сутон – Лидс 1:0

субота:

Ливерпул – Вулверхемптон 1:2
Блекбурн – Блекпул 2:0
Челси – Брентфорд 4:0
Кристал Палас – М. Сити 0:3
Линкол – Брајтон 3:1
Мидлзбро – Акрингтон 1:0
Оксфорд – Њукасл 3:0
Рочдејл – Хадерсфилд 0:4
Тотенхем – Викомб 4:3
Саутемптон – Арсенал 0:5

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар