FA Kup: "Četvorka" Junajteda, prvenac Švajnštajgera, za 1/8-finala!

Mančester bije iz svih pozicija kada je tu Švajnštajger: Asistencija, gol-srpski zet je novi Murinjov adut! Đavoli rutinskim trijumfom protiv Vigana (4:0) obezbedili plasman u narednu rundu FA Kupa.

Fudbal 29.01.2017 | 19:20
FA Kup: "Četvorka" Junajteda, prvenac Švajnštajgera, za 1/8-finala!
Žoze Murinjo je izveo kombinovan sastav na Old Traford, predvođen Henrihom Mhitarjanom, Huanom Matom i Vejnom Runijem u špicu napada.

Meč je obeležio donedavno otpisani Bastijan Švajnštajger koji je bio starter prvi put posle 385 dana, postigao prvi gol ove sezone, drugi u dresu Junajteda, a zabeležio je i asistenciju.

Nemac je namestio vodeći gol koji je u 44. minutu postigao Maruan Felaini, da bi u 57. vođstvo duplirao Kris Smoling udarcem glavom posle sjajnog centaršuta Antonija Marsijala.

Petnaestak minuta pre kraja Marsijal beleži i drugu asistenciju, za gol Mhitarjana, a tačku na meč Švajnštajger stavlja u 81. posle dodavanja Andera Erere.

Klopku u koju je upao Jirgen Klop, Žoze Murinjo je uspeo da izbegne. Tačnije, nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje da li će Junajted nastaviti put u FA Kupu. Na Old Trafordu je rutinski savladan član Čempinšipa Vigan –4:0.

Konačno se Bastijan Švajnštajger našao u startnoj postavi Žozea Murinja... Našao se i možda nagovestio da bi u nastavku sezone mogao da bude novi, tajni adut sjajnog portugalskog stručnjaka. Bilo je to partija na nivou nekadašnjeg Švajnštajgera. Gol, asistencija – preciznost. Dovoljno da publika u Mančesteru bude zadovoljna.

Sa Švajnštajgerom u timu Mančester junajted je gol Vigana bombardovao iz vazduha.

Vigan je odolevao do 44.minuta na Old Trafordu.  Tada je Švajnštajger centrirao, a Felaini poletao kroz vazduh i zakucao loptu u mrežu gostiju.

Iako je imao rivala iz nižeg ranga Žoze Murinjo je postupio – murinjovski. Nije se previše zaletao napred, čekao je da Vigan pogreši. I dočekao. Više puta.

Rasplet je najavio Smoling još jednim golom iz vazduha. A onda je rasterećeni Junajted demonstirao još neke kvalitete. Posle brze tranzicije Mihtarijan je iskoristio asistenciju Marsijala.

A povratak u starnu postavu Švajnštajger je proslavio lepim golom. Na oduševljenje publike na Old Trafordu.

FA kup, šesneastina finala:

M. Junajted – Vigan 4:0
Milvol – Votford 1:0
Fulam – Hal Siti 4:1
Suton – Lids 1:0

subota:

Liverpul – Vulverhempton 1:2
Blekburn – Blekpul 2:0
Čelsi – Brentford 4:0
Kristal Palas – M. Siti 0:3
Linkol – Brajton 3:1
Midlzbro – Akrington 1:0
Oksford – Njukasl 3:0
Ročdejl – Hadersfild 0:4
Totenhem – Vikomb 4:3
Sautempton – Arsenal 0:5

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar