У САД симпатишу Русе и Русију

Председници Русије и САД, Владимир Путин и Доналд Трамп, договорили су се у телефонском разговору да наложе да се проанализирају могуц́и датум и место њиховог личног састанка. Разговор је протекао позитивно и делотворно, саопштио је Кремљ.

Свијет 29.01.2017 | 15:31
У САД симпатишу Русе и Русију
Према наводима Кремља, двојица председника су нагласила и важност обнављања трговинско-економских веза пословних кругова двеју земаља, како би се додатно подстакао стабилан развој билатералних односа.

Трамп је руском колеги саопштио да се амерички народ са симпатијама односи према Русији и Русима, на шта је Путин одговорио да у Русији гаје иста осец́ања према Американцима. 

Путин је, како је саопштено, подсетио да је Русија више од два века подржавала Америку, била њен савезник у два светска рата и да и сада посматра Америку као најважнијег партнера у борби против међународног тероризма.

Двојица лидера су се, како је саопштено, договорила да одржавају редовне личне контакте.

Путин и Трамп су, наводи Кремљ, разговарали о ситуацији у Сирији, посебно нагласивши да су заједнички напори у борби против главне опасности – међународног тероризма – приоритетни.

"Председници су се заложили за успостављање реалне координације руских и америчких дејстава како би се уништили ДАЕШ и друге терористичке организације у Сирији", наведено је у саопштењу.

Претходно је саопштено да је телефонски разговор Трампа и Путина трајао око 45 минута.

Доналд Трамп разговарао је с руским председником Владимиром Путином први пут након своје инаугурације. То је први разговор двојице лидера у радном формату. Претходни кратки разговор 20. јануара био је протоколаран. Тада је Путин честитао Трампу на инаугурацији. 

Извор: Агенције

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Хвала ти Бозе

29.01.2017 14:42

Амен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

29.01.2017 14:53

Амери воле Русе ко Бајро матер...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.01.2017 17:31

Кога то Амери воле:Индијанце,црнце,Кинезе....

Name

дуро

29.01.2017 17:12

Е нек су се поцели понасат као људи и ови американци и руси а не као ови код нас у босни гледају само ко це кога ј........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дај Бозе

29.01.2017 18:30

Ова прица ми некако не иде у главу.С једне стране реци хвале а с друге страње гомилање технике и људства на границама Русије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕНОВИЋ

30.01.2017 08:55

Шта су то Американци. Нека ми неко објасни шта је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хицо

30.01.2017 14:43

Лове ис ин тхе аир??? Овај Тхрумп це залијепити негдје ..Овај плива по поврсини а ајкуле га меркају из дубине. Америчка политика је дубока вода са пуно ајкула..А овај је само пливач ..

ОДГОВОРИТЕ