U SAD simpatišu Ruse i Rusiju

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp, dogovorili su se u telefonskom razgovoru da nalože da se proanaliziraju mogući datum i mesto njihovog ličnog sastanka. Razgovor je protekao pozitivno i delotvorno, saopštio je Kremlj.

Svijet 29.01.2017 | 15:31
U SAD simpatišu Ruse i Rusiju
Prema navodima Kremlja, dvojica predsednika su naglasila i važnost obnavljanja trgovinsko-ekonomskih veza poslovnih krugova dveju zemalja, kako bi se dodatno podstakao stabilan razvoj bilateralnih odnosa.

Tramp je ruskom kolegi saopštio da se američki narod sa simpatijama odnosi prema Rusiji i Rusima, na šta je Putin odgovorio da u Rusiji gaje ista osećanja prema Amerikancima. 

Putin je, kako je saopšteno, podsetio da je Rusija više od dva veka podržavala Ameriku, bila njen saveznik u dva svetska rata i da i sada posmatra Ameriku kao najvažnijeg partnera u borbi protiv međunarodnog terorizma.

Dvojica lidera su se, kako je saopšteno, dogovorila da održavaju redovne lične kontakte.

Putin i Tramp su, navodi Kremlj, razgovarali o situaciji u Siriji, posebno naglasivši da su zajednički napori u borbi protiv glavne opasnosti – međunarodnog terorizma – prioritetni.

"Predsednici su se založili za uspostavljanje realne koordinacije ruskih i američkih dejstava kako bi se uništili DAEŠ i druge terorističke organizacije u Siriji", navedeno je u saopštenju.

Prethodno je saopšteno da je telefonski razgovor Trampa i Putina trajao oko 45 minuta.

Donald Tramp razgovarao je s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom prvi put nakon svoje inauguracije. To je prvi razgovor dvojice lidera u radnom formatu. Prethodni kratki razgovor 20. januara bio je protokolaran. Tada je Putin čestitao Trampu na inauguraciji. 

Izvor: Agencije

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Hvala ti Boze

29.01.2017 14:42

Amen

ODGOVORITE
Name

Karadoz

29.01.2017 14:53

Ameri vole Ruse ko Bajro mater...

ODGOVORITE
Name

Re

29.01.2017 17:31

Koga to Ameri vole:Indijance,crnce,Kineze....

Name

duro

29.01.2017 17:12

E nek su se poceli ponasat kao ljudi i ovi amerikanci i rusi a ne kao ovi kod nas u bosni gledaju samo ko ce koga j........

ODGOVORITE
Name

Daj Boze

29.01.2017 18:30

Ova prica mi nekako ne ide u glavu.S jedne strane reci hvale a s druge stranje gomilanje tehnike i ljudstva na granicama Rusije.

ODGOVORITE
Name

СЕНОВИЋ

30.01.2017 08:55

Шта су то Американци. Нека ми неко објасни шта је то.

ODGOVORITE
Name

Hico

30.01.2017 14:43

Love is in the air??? Ovaj Thrump ce zalijepiti negdje ..Ovaj pliva po povrsini a ajkule ga merkaju iz dubine. Američka politika je duboka voda sa puno ajkula..A ovaj je samo plivač ..

ODGOVORITE