Најава - Финале СП у рукомету: Прича о Давиду и Голијату...!

У финалу Светског рукометног првенства у Паризу од 17.30 састају се актуелни прваци Французи и изненађујући изазивачи из Норвешке...

Остали спортови 29.01.2017 | 14:15
Најава - Финале СП у рукомету: Прича о Давиду и Голијату...!
Борба за светско рукометно злато чини се никада није била неизједначенија пошто се вечерас у париском финалу (17.30) састају апсолутни фаворити, Французи и апсолутни аутсајдери Норвежани.

Уз Французе ће бити све, од домаће публике, преко традиције, па до самог квалитета играча који су сада опасна мешавина искусних и младих, надолазећих снага. Предводник Француске, вероватно по последњи пут на великом такмичењу је Никола Карабатић, син досељеника из Ниша и Пореча. Момак без којег Триколори не би били то што јесу у последњој деценији. А апсолутно су најбољи пошто не смо да бране светску круну освојену пре две године у Катару, већ су је од 1995. на овамо освајили чак пет пута! Чини се да се успон рукомета у Француској некако поклопио са распадом тадашњих велесила овог олимпијског спорта, Југославије и Совјетског Савеза. Али, то је већ друга прича.

Са друге стране ту је силно мотивисама Норвешка, која је дефинитивно најпријатније изненађење планетарне смотре. Викинзи никада до сада не само да нису играли финале, већ немају нити једно одличје са светских првенства. Дакле, њихова највећа снага је то што немају шта да изгубе. За разлику од ривала. Француска и Норвешка су на овом СП одиграли меч у оквиру групе у којем су очекивано славили домаћини.

Велико је питање да ли можемо очекивати сензацију као што се догодила у бици за треће место где је Словенија након велике драме и осам голова заостатка савладала Хрватску 31:30. Тешко да ће бити тако...

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сн1п3р

29.01.2017 17:59

Ста мислите сада о овоме ;)

ОДГОВОРИТЕ