СП - рукомет: Вујовић срушио Хрватску, Словенци узели бронзу!

Репрезентација Словеније под вођством Веселина Вујовића освојила бронзану медаљу побједом 31:30 над Хрватском у мечу за треће мјесто на СП у Француској.

Остали спортови 28.01.2017 | 23:17
СП - рукомет: Вујовић срушио Хрватску, Словенци узели бронзу!
Послије драматичне завршнице и великог преокрета Словенија је у мечу за бронзу савладала Хрватску 31:30 и оставила ју без медаље.

Ту бронзу управо су Хрвати узели Словенцима прије четири године на СП у Шпанији побједом 31:26, али је освета стигла у Француској у суботу увече у париском Берсију.

СЛОВЕНИЈА - ХРВАТСКА 31:30 (13:18)  

„Змајчеке“ је у међувремену од те 2013 преузео Веселин Вујовић, одвео их на ЕП у Пољску, потом и на Олимпијске игре и изборио пласман на Свјетско првенство у Француској и то у баражу против Норвешке, која ће сутра играти за злато против Француза , а онда направио „чудо“.

Имали су Хрвати осам голова прије краја, било је 24:16 и изгледало је да је све готово, али Вујина екипа мало помало, топила је предност, а онда поготком Мачковшека стигла до 31:30 и нанијела не најубједљивији, али сигурно једна од најтежих пораза Хрватској.

Надали су и Хрвати и Словенци међусобном дуелу у финалу, али послије пораза од Норвешке, односно Француске у полуфиналу „балкански окршај“ играо се дан раније, у суботу увече, и то за много мање сјајно одличје.

Селекција Жељка Бабића имала је дан мање за одмор од противника, међутим, то се није осјетило на њеној игри и послије почетног вођства Словеније 3:2 Хрватска је преокренула на 5:3, а потом вођством 7:4 натјерала Вујовића на тајм-аут.

Ни то није помогло Словенцима који су чинили техничке грешке, бацали лопту противнику, а на другој страни шутеви Дувњака и Циндрића, као и контре Штрлека завршавали су у мрежи.

Словенци нису успјели да „ископирају“ Норвежане и брзом игром разбију одбрану Хрватске, а када се разбранио голман Иван Стевановић предност „каубоја“ кренула је да расте.

На полувремену је износила шест голова, било је 18:12, а почетком другог полувремена нарасла је и на „плус осам“, па је Вујовић био приморан да тражи нова рјешења прво на крилу, потом на пивоту, па онда и међу стативама.

Блаж Благотиншек направио је проблем Хрватима на „црти“, хрватски напад је успорио и Словенија је у посљедњих десет минута ушла са „минус четири“ – 27:23.

Хрватски селектор на тајм ауту је урлао „Није готова утакмица“, док је истовремено Вујовић неколико метара даље својим играчима поручио „Сада морате да изгинете“.

Екипу Веселина Вујовића није пореметило ни искључење ветерана Кавтичника на две минуте, напротив, серијом 4:0 Словенија је изједначила на 27:27 три минуте прије краја.

Прави рат водио се на паркету Берсија, обје екипе биле су у егалу и чекало се ко ће први попустити и дати прилику противнику да ријеши меч.

„Пукло“ је у селекцији Хрватске, уморни „каубоји“ нису реализовали напад на 30:30, а Борут Мачковшек брзим поготком за 31:30 донио је потпуни прокрет, на одушевљење словеначких, али и француских навијача који су у финишу стали на страну „змајчека“.

Рукометаши Словеније одбранили су се у посљедњем нападу не дозволивши Хрватима да шутну на гол и стигли до историјског успјеха – бронзане медаље на СП!

Најефикаснији у селекцији Словеније били су Безјак, Цингесар и Маргуч са по четири гола, а на другој страни Циндрић је постигао седам, а Штрлек шест за Хрватску.

У недељном финалу од 17.30 састају се Норвешка и Француска, домаћин СП и бранилац титуле.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Словенија Словенија Словенија

29.01.2017 06:37

Браво Веселине Легендо Југославије

ОДГОВОРИТЕ