ФРА: Лил шокирао Лион! „Севали“ црвени у Анжеу, домаћин славио! И још...

Валбуена, то фудбалер не сме да промаши! Депај дебитовао, али Лион не прича о њему, већ плаче за Бензијом... Бастија има свог Роналда! Важну победу у борби за опстанак изборио и Дижон...

Фудбал 28.01.2017 | 22:40
ФРА: Лил шокирао Лион! „Севали“ црвени у Анжеу, домаћин славио! И још...
Мемфис Депај никако да изађе из вртлога неуспеха. После ужасно неуспешне епизоде у Манчестер јунатеду напустио је Олд Трафорд и запутио се ка Лиону, али је његова нова прича почела још једним резултатским поразом. Олимпик је на домаћем терену поклекао пред Лионом и својим подбеглим сином Јасином Бензијом, двостурким стрелцом у победи гостију од 2:1 у 22. колу Лиге 1.

Бензија, кога су још као Олимпиковог омладинца називали "новим Бенземом", у 38. минуту утакмице постигао је свој први гол у сезони када је лопта после његовог шута погодила Мапуа Јанга-Мбиву и преварила Антонија Лопеса, да би у 80. минуту и дефинитивно отклонио сумње око исхода мечеа искористивши пенал свиран због прекршаја Матјеа Валбуене над Себастијеном Коршијом.

Пригодан крај ужасне Валбуенине изведбе у 22. колу. Јер само 10 минута пре тог скривљеног пенала - због којег каснији погодак Александра Лаказета, такође са креча, није имамо никаквог утицаја на резултат - искусни везиста се прописно обрукао промашивши немогуће.

Максвел Корне је на десном крилу промешао Лилову одбрану, убацио лопту на петерац, голман гостију Венсан Ењеама ју је само дотакао и наместио тачно на ногу Валбуени... Са пет метара, потпуно неометан, савршена позиција... Ово професионалцу једноставно не сме да се деси.

Како је прштало на утакмицу у Анжеу. И од узбуђења, а богами, и од батина, барем када су у питању фудбалери гостујућег Меца који су утакмицу изгубили са 2:1 и то са два играча мање.

Анже је тако у 22. колу француске Лиге 1 дошао до изузетно важне победе и то против директног конкурента у борби за опстанак.

Флавијан Таи је у 25. минуту начео Мец, али је осам минута касније аутоголом изједначиоИсмаел Траоре. Радост гостујућих навијача, међутим, трајала је само два минута пошто је нову предност, а како се после испоставило и победу, Анжеу донео Николас Пепе после асистенције Таија.

Већ у 39. минуту Мец је остао са играчем мање на терену јер је Рено Коад намерно користио лакат у дуелу са Мансоом.

Већ тада је било јасно да ће гостујућа екипа тешко да избегне пораз, али никакве дилеме више није било када је Фалу Дијањ оштро и несмотрено стартовао отвореним ђоном на Матеу Павловићу, а судија му показао пут у свлачионицу. 

Још један дављеник, Дижон, дошао је до важног тријумфа и то у драматичној завршници на гостовању Лоријану. Било је 3:2, а стрелац победоносног поготка за Дижон био је Пјер ле Мелу у 90. минуту.

Имали су гости први вођство јер је у 10. минуту Диони био прецизан, али је уследио преокрет захваљујући головима Марвоа и Вариса из пенала. А Варис је успео у 76. минуту и да промаши пенал, претходно је Лотис у 70. минуту изједначио. 

Занимљиво је било на Корзици, иако је домаћа Бастија освојила само бод у дуелу са Каеном - 1:1. Утакмицу је обележио фантастичан погодак Алана Сан Максимина који је у 26. минуту прешао готово пола терена, преварио неколико играча и у стилу највећих асова затресао противничку мрежу. Ипак у последњим тренуцима првог полувремена из пенала је изједначио Роделан.

ЛИГА 1, 22. КОЛО

Петак:
Марсељ - Монпеље 4:1 (3:0)
/Гомис 4, 19, 77, Роландо 38 - Будебу 49/

Субота:
Лион - Лил 1:2 (0:1)
/Лаказет 86пен - Бензија 38, 80пен/

Анже - Мец 2:1 (2:1)
/Таи 25, Пепе 35 - Траоре 33аг/

Бастија - Каен 1:1 (1:1)
/Сент-Максимин 26 - Роделин 45пен/

Лоријан - Дижон 2:3 (0:1)
/Марво 50, Варис 60 - Диони 10, Лотис 70, Мелу 90+2/

Нанси - Бордо 0:2 (0:0)
/Куфо 68аг, Малком 88/

Рен - Нант 1:1 (0:1)
/Гангонон 87- Илоки 45/

Недеља:

15.00 Ница - Генган
17.00 Тулуз - Сент Етјен
21.00 ПСЖ - Монако

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар