FRA: Lil šokirao Lion! „Sevali“ crveni u Anžeu, domaćin slavio! I još...

Valbuena, to fudbaler ne sme da promaši! Depaj debitovao, ali Lion ne priča o njemu, već plače za Benzijom... Bastija ima svog Ronalda! Važnu pobedu u borbi za opstanak izborio i Dižon...

Fudbal 28.01.2017 | 22:40
FRA: Lil šokirao Lion! „Sevali“ crveni u Anžeu, domaćin slavio! I još...
Memfis Depaj nikako da izađe iz vrtloga neuspeha. Posle užasno neuspešne epizode u Mančester junatedu napustio je Old Traford i zaputio se ka Lionu, ali je njegova nova priča počela još jednim rezultatskim porazom. Olimpik je na domaćem terenu poklekao pred Lionom i svojim podbeglim sinom Jasinom Benzijom, dvosturkim strelcom u pobedi gostiju od 2:1 u 22. kolu Lige 1.

Benzija, koga su još kao Olimpikovog omladinca nazivali "novim Benzemom", u 38. minutu utakmice postigao je svoj prvi gol u sezoni kada je lopta posle njegovog šuta pogodila Mapua Janga-Mbivu i prevarila Antonija Lopesa, da bi u 80. minutu i definitivno otklonio sumnje oko ishoda mečea iskoristivši penal sviran zbog prekršaja Matjea Valbuene nad Sebastijenom Koršijom.

Prigodan kraj užasne Valbuenine izvedbe u 22. kolu. Jer samo 10 minuta pre tog skrivljenog penala - zbog kojeg kasniji pogodak Aleksandra Lakazeta, takođe sa kreča, nije imamo nikakvog uticaja na rezultat - iskusni vezista se propisno obrukao promašivši nemoguće.

Maksvel Korne je na desnom krilu promešao Lilovu odbranu, ubacio loptu na peterac, golman gostiju Vensan Enjeama ju je samo dotakao i namestio tačno na nogu Valbueni... Sa pet metara, potpuno neometan, savršena pozicija... Ovo profesionalcu jednostavno ne sme da se desi.

Kako je prštalo na utakmicu u Anžeu. I od uzbuđenja, a bogami, i od batina, barem kada su u pitanju fudbaleri gostujućeg Meca koji su utakmicu izgubili sa 2:1 i to sa dva igrača manje.

Anže je tako u 22. kolu francuske Lige 1 došao do izuzetno važne pobede i to protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak.

Flavijan Tai je u 25. minutu načeo Mec, ali je osam minuta kasnije autogolom izjednačioIsmael Traore. Radost gostujućih navijača, međutim, trajala je samo dva minuta pošto je novu prednost, a kako se posle ispostavilo i pobedu, Anžeu doneo Nikolas Pepe posle asistencije Taija.

Već u 39. minutu Mec je ostao sa igračem manje na terenu jer je Reno Koad namerno koristio lakat u duelu sa Mansoom.

Već tada je bilo jasno da će gostujuća ekipa teško da izbegne poraz, ali nikakve dileme više nije bilo kada je Falu Dijanj oštro i nesmotreno startovao otvorenim đonom na Mateu Pavloviću, a sudija mu pokazao put u svlačionicu. 

Još jedan davljenik, Dižon, došao je do važnog trijumfa i to u dramatičnoj završnici na gostovanju Lorijanu. Bilo je 3:2, a strelac pobedonosnog pogotka za Dižon bio je Pjer le Melu u 90. minutu.

Imali su gosti prvi vođstvo jer je u 10. minutu Dioni bio precizan, ali je usledio preokret zahvaljujući golovima Marvoa i Varisa iz penala. A Varis je uspeo u 76. minutu i da promaši penal, prethodno je Lotis u 70. minutu izjednačio. 

Zanimljivo je bilo na Korzici, iako je domaća Bastija osvojila samo bod u duelu sa Kaenom - 1:1. Utakmicu je obeležio fantastičan pogodak Alana San Maksimina koji je u 26. minutu prešao gotovo pola terena, prevario nekoliko igrača i u stilu najvećih asova zatresao protivničku mrežu. Ipak u poslednjim trenucima prvog poluvremena iz penala je izjednačio Rodelan.

LIGA 1, 22. KOLO

Petak:
Marselj - Monpelje 4:1 (3:0)
/Gomis 4, 19, 77, Rolando 38 - Budebu 49/

Subota:
Lion - Lil 1:2 (0:1)
/Lakazet 86pen - Benzija 38, 80pen/

Anže - Mec 2:1 (2:1)
/Tai 25, Pepe 35 - Traore 33ag/

Bastija - Kaen 1:1 (1:1)
/Sent-Maksimin 26 - Rodelin 45pen/

Lorijan - Dižon 2:3 (0:1)
/Marvo 50, Varis 60 - Dioni 10, Lotis 70, Melu 90+2/

Nansi - Bordo 0:2 (0:0)
/Kufo 68ag, Malkom 88/

Ren - Nant 1:1 (0:1)
/Gangonon 87- Iloki 45/

Nedelja:

15.00 Nica - Gengan
17.00 Tuluz - Sent Etjen
21.00 PSŽ - Monako

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar