ШПА: Побједа Виљареала, настављен црни низ Гранаде, нови кикс Атлетика!

Фудбалери Виљареала савладали су на 'Мадригалу' екипу Гранаде у 19. колу – 2:0 (1:0), док се фудбалери Алавеса и Атлетико Мадрида ремизирали – 0:0. Гаитан "продао" Атлетико! Нападач Мадриђана превише лежеран у гол-шанси, што је његов тим коштало другог узастопног ремија у Примери и, како ствари стоје, крај шампионских надања. Низови прекинути, Еибару три бода, Депортиву главобоља! Важно славље екипе Хосеа Мендилибара - 3:1.

Фудбал 28.01.2017 | 20:20
ШПА: Побједа Виљареала, настављен црни низ Гранаде, нови кикс Атлетика!
’Жута подморница’ је овим тријумфом прекинула низ од три меча без победе и сада заузима шесту позицију, док је екипа Гранаде на зачељу табеле.

Домаћини су повели голом Бруна у 42. минуту, а тачку на меч поставио је Гонсалес Алваро у 73.

Двадесетседмогодишњи фудбалер био је на правом месту у право време и из одбитка закуцао лопту у мрежу.

Српски играч Антионио Рукавина био је на клупи Виљареала.

Фудбалери Алавеса и Атлетико Мадрида ремизирали су у 20. колу шпанске Примере – 0:0.

Екипа Дијега Симеона, иако фаворит на овом сусрету, није одиграо меч како треба, а домаћини су били бољи противници.

Најбољу шансу имао је фудбалер Алавеса Тео Ернандез у 88. минуту, али је Моја сјајном интервенцијом сачувао Мадриђане.

Гаитан је такође имао шансу за победу, 15 минута пре краја изашао је сам на голмана, али није био успешан.

У тиму Алавеса, Александар Катаи је био на клупи, док Ненад Кристичић и Александар Пантић нису били у конкуренцији.

Атлетико сада заостаје седам бодова за водећим Реал Мадридом, док је екипа Алавеса на 12. позицији.

Атлетико Мадрид је летос платио Бенфики 25 милиона евра за аргентинског нападача Николаса Гаитана, међутим, 28-годишњи центарфор није се добро уклопио у машинерију Дијега Симеонеа.

У 12 утакмица Примере постигао је тек три гола (два против Гранаде у победи 7:1 и један за победу против Бетиса 1:0), а у суботу поподне, у 20. колу, промашајем против Алавеса вероватно је угасио и последњу наду Мадриђана да могу до титуле.

У ремију без голова на Мендизороза стадиону у Виторији, Аргентинац је имао шансу утакмице када је у 78. минуту изненада, после дуге лопте, избио пред голмана Фернанда Пачека. Покушао је да га обиђе, али је то учинио превиеш лежерно, што је чувар мреже Алавеса искористио и сјајном реакцијом украо му лопту.

Била је то и једина гол-шанса за госте. Домаћи тим био је много бољи ривал и имао више прилика, међутим, није успео да дође победе.

Ниједан од тројице српских фудбалера није наступио за Алавес. Александар Катаи је био међу резервама, док Александар Пантић и Ненад Крстичић нису били у протоколу.

Атлетико овим ремијем није само свео на минимум борбу за титулу, већ је значајно умањио шансу да се домогне трећег места, које води директно у Лигу шампиона. Мадриђани су тренутно на пет бодова мање од Барселоне, а са утакмицом више.

Низови прекинути, Еибару три бода, Депортиву главобоља! Важно славље екипе Хосеа Мендилибара - 3:1.

Низови су прекинути, неко је морао да превагне, а то је вечерас учинио Еибар, који је на свом терену савладао Депортиво из Ла Коруње и прекинуо серију од три утакмице без победе. Са друге стране, Депортиво је након пет везаних ремија доживео први пораз у шпанском превенству још од 10. децембра када је изгубио од Реала у Мадриду - 3:1 (2:1).

Ипак, Еибар је показао да висок пласман у Примери нимало није случајан, фуриозно је отворио утакмицу, повео са 2:0, а та предност му је отворила пут ка победи, без обзира што су гости већ у 19. минуту смањили резултат-

Каква-таква неизвесност на Мунисипалу де Ипуруа трајала је до 72. минута када је Флоријан Лежен постигао трећи погодак за Еибар и тако и дефинитивно сломио отпор Ла Коруње.

Депортиво је остао на 16. месту, са шест бодова удаљености од Спортинга из Хихона, који је два места ниже као први тим "испод црте", али и утакмицом мање.

ПРИМЕРА, 20. коло:

Виљареал - Гранада 2:0 (1:0)
/Соријано 42, Гонзалес 73/

Алавес - Атлетико Мадрид 0:0

Еибар - Депортиво 3:1 (2:1)
/Адријан 4, Енрих 15, Лежен 72 - Чолак 19/

Леганес - Селта 20.45

петак:

Осасуна - Малага 1:1 (0:0)
/Чаушић 76 - Камачо 79/

недеља:

Бетис - Барселона 12.00
Еспањол - Севиља 16.15
Атлетик Билбао - Спортинг Хихон 18.30
Реал Мадрид - Реал Сосиједад 20.45

понедељак:

Лас Палмас - Валенсија 20.45

ТАБЕЛА: Реал Мадрид (-2) 43, Севиља (-1) 42, Барселона (-1) 41, Атлетико Мадрид 36, Реал Сосиједад (-1) 35, Виљареал 34, Атлетик Билбао (-1) 29, Еибар 29, Селта (-1) 27, Еспањол (-1) 26, Лас Палмас (-1) 25, Алавес 24, Малага 22, Бетис (-1) 22, Валенсија (-2) 19, Депортиво 19, Леганес (-1) 18, Спортинг (-1) 13, Осасуна 10, Гранада 10.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар