ŠPA: Pobjeda Viljareala, nastavljen crni niz Granade, novi kiks Atletika!

Fudbaleri Viljareala savladali su na 'Madrigalu' ekipu Granade u 19. kolu – 2:0 (1:0), dok se fudbaleri Alavesa i Atletiko Madrida remizirali – 0:0. Gaitan "prodao" Atletiko! Napadač Madriđana previše ležeran u gol-šansi, što je njegov tim koštalo drugog uzastopnog remija u Primeri i, kako stvari stoje, kraj šampionskih nadanja. Nizovi prekinuti, Eibaru tri boda, Deportivu glavobolja! Važno slavlje ekipe Hosea Mendilibara - 3:1.

Fudbal 28.01.2017 | 20:20
ŠPA: Pobjeda Viljareala, nastavljen crni niz Granade, novi kiks Atletika!
’Žuta podmornica’ je ovim trijumfom prekinula niz od tri meča bez pobede i sada zauzima šestu poziciju, dok je ekipa Granade na začelju tabele.

Domaćini su poveli golom Bruna u 42. minutu, a tačku na meč postavio je Gonsales Alvaro u 73.

Dvadesetsedmogodišnji fudbaler bio je na pravom mestu u pravo vreme i iz odbitka zakucao loptu u mrežu.

Srpski igrač Antionio Rukavina bio je na klupi Viljareala.

Fudbaleri Alavesa i Atletiko Madrida remizirali su u 20. kolu španske Primere – 0:0.

Ekipa Dijega Simeona, iako favorit na ovom susretu, nije odigrao meč kako treba, a domaćini su bili bolji protivnici.

Najbolju šansu imao je fudbaler Alavesa Teo Ernandez u 88. minutu, ali je Moja sjajnom intervencijom sačuvao Madriđane.

Gaitan je takođe imao šansu za pobedu, 15 minuta pre kraja izašao je sam na golmana, ali nije bio uspešan.

U timu Alavesa, Aleksandar Katai je bio na klupi, dok Nenad Krističić i Aleksandar Pantić nisu bili u konkurenciji.

Atletiko sada zaostaje sedam bodova za vodećim Real Madridom, dok je ekipa Alavesa na 12. poziciji.

Atletiko Madrid je letos platio Benfiki 25 miliona evra za argentinskog napadača Nikolasa Gaitana, međutim, 28-godišnji centarfor nije se dobro uklopio u mašineriju Dijega Simeonea.

U 12 utakmica Primere postigao je tek tri gola (dva protiv Granade u pobedi 7:1 i jedan za pobedu protiv Betisa 1:0), a u subotu popodne, u 20. kolu, promašajem protiv Alavesa verovatno je ugasio i poslednju nadu Madriđana da mogu do titule.

U remiju bez golova na Mendizoroza stadionu u Vitoriji, Argentinac je imao šansu utakmice kada je u 78. minutu iznenada, posle duge lopte, izbio pred golmana Fernanda Pačeka. Pokušao je da ga obiđe, ali je to učinio previeš ležerno, što je čuvar mreže Alavesa iskoristio i sjajnom reakcijom ukrao mu loptu.

Bila je to i jedina gol-šansa za goste. Domaći tim bio je mnogo bolji rival i imao više prilika, međutim, nije uspeo da dođe pobede.

Nijedan od trojice srpskih fudbalera nije nastupio za Alaves. Aleksandar Katai je bio među rezervama, dok Aleksandar Pantić i Nenad Krstičić nisu bili u protokolu.

Atletiko ovim remijem nije samo sveo na minimum borbu za titulu, već je značajno umanjio šansu da se domogne trećeg mesta, koje vodi direktno u Ligu šampiona. Madriđani su trenutno na pet bodova manje od Barselone, a sa utakmicom više.

Nizovi prekinuti, Eibaru tri boda, Deportivu glavobolja! Važno slavlje ekipe Hosea Mendilibara - 3:1.

Nizovi su prekinuti, neko je morao da prevagne, a to je večeras učinio Eibar, koji je na svom terenu savladao Deportivo iz La Korunje i prekinuo seriju od tri utakmice bez pobede. Sa druge strane, Deportivo je nakon pet vezanih remija doživeo prvi poraz u španskom prevenstvu još od 10. decembra kada je izgubio od Reala u Madridu - 3:1 (2:1).

Ipak, Eibar je pokazao da visok plasman u Primeri nimalo nije slučajan, furiozno je otvorio utakmicu, poveo sa 2:0, a ta prednost mu je otvorila put ka pobedi, bez obzira što su gosti već u 19. minutu smanjili rezultat-

Kakva-takva neizvesnost na Munisipalu de Ipurua trajala je do 72. minuta kada je Florijan Ležen postigao treći pogodak za Eibar i tako i definitivno slomio otpor La Korunje.

Deportivo je ostao na 16. mestu, sa šest bodova udaljenosti od Sportinga iz Hihona, koji je dva mesta niže kao prvi tim "ispod crte", ali i utakmicom manje.

PRIMERA, 20. kolo:

Viljareal - Granada 2:0 (1:0)
/Sorijano 42, Gonzales 73/

Alaves - Atletiko Madrid 0:0

Eibar - Deportivo 3:1 (2:1)
/Adrijan 4, Enrih 15, Ležen 72 - Čolak 19/

Leganes - Selta 20.45

petak:

Osasuna - Malaga 1:1 (0:0)
/Čaušić 76 - Kamačo 79/

nedelja:

Betis - Barselona 12.00
Espanjol - Sevilja 16.15
Atletik Bilbao - Sporting Hihon 18.30
Real Madrid - Real Sosijedad 20.45

ponedeljak:

Las Palmas - Valensija 20.45

TABELA: Real Madrid (-2) 43, Sevilja (-1) 42, Barselona (-1) 41, Atletiko Madrid 36, Real Sosijedad (-1) 35, Viljareal 34, Atletik Bilbao (-1) 29, Eibar 29, Selta (-1) 27, Espanjol (-1) 26, Las Palmas (-1) 25, Alaves 24, Malaga 22, Betis (-1) 22, Valensija (-2) 19, Deportivo 19, Leganes (-1) 18, Sporting (-1) 13, Osasuna 10, Granada 10.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar