ГОТОВО ЈЕ! Паје је други највећи трансфер Европе!

Стара лука спрема журку „а ла Златан“! Марсељ је послао понуду коју Вест Хем није могао да одбије!

Фудбал 28.01.2017 | 15:00
ГОТОВО ЈЕ! Паје је други највећи трансфер Европе!
Није још званично, али можемо да кажемо да је готово - Димитри Паје се сели у Олимпик из Марсеља!

Највећа трансфер сага овог јануара је близу завршетка. Вишенедељни преговори и натезања Вест Хема и Марсеља су сада коначно дошли до краја. Паје је успео да истера своје и натера Вест Хем да га врати на Велодром са којег је пре годину и по дана дошао источни Лондон и у дебитнсткој сезони освојио срца навијача. Паје је био идол Вест Хемових присталица, а онда се понео као змија и сломио им срца. Договорио је повратак у Марсељ и потом одбио да игра и тренира у Вест Хему који му је повећао плату и чак му дао бонус за верност. Ступио је у штрајк којим је постао непријатељ број један за Вест Хемове навијаче.

Лондонски клуб на почетку није желео да га прода, али јасно је да незадовољан играч никоме не користи па су почели дуги и напорни преговори са Марсељом. Изгледало је да се клубови неће прибилижуити у својим ставовима, али овог викенда је прича убрзана и трансфер је дговорен.

На адресу Вест Хема је данас стигла четврта понуда француског клуба вредна 27.000.00 фунти, односно 32.000.00 евра коју су Енглези прихватили. Плус 4.000.000 евра за бонусе. Рекло би се да је Вест Хем дуже истрајао у својим ставовима и боље прошао у овој причи. Подсетимо, Марсељ је прво изашао са понудом од 20.000.000 евра, а Вест Хем је тражио дупло више. Потом су Французи дизали на 23.000.000, па на 27.000.000 и сада на 32.000.00 евра.

Вест Хем је само чекао да доведе адекватну замену и када је синоћ потписао РобертаСнодграса из Хал Ситија за 12.000.000 ебвра, отворен је пут одласку Француза.  Славен Билићје одмах по промоцији Снодграса замолио клуб да прихвати понуду Марсеља и да се заврши са ситуацијом која је уздрмала свлачионицу. 

Паје је још раније договорио уговор са платом 7.000.000 евра годишње што ће га учинити најплаћенијим играчем Марсеља пошто је до сада рекордер био Бафетемби Гомис са 5.000.000 евра док је новајлија Патрис Евра добио уговор вредан 4.000.000 евра годишње.

Пајеов трансфер је други највећи у Европи у досадашњем делу прелазног рока (Оскаров је највећи на свету). Скупљи је био само Јулијан Дракслер којег је ПСЖ купио за 40.000.000 (урачунати бонуси) од Волфзбурга. Занимљиво, и трећи највећи трансфер је обављен у Француској пошто је ПСЖ купио од Бенфике Гуедеша за 30.000.000 евра.  

Француски медији - а пре свих поуздани Радио Монте Карло који не греши у великим трансферима - јављају да се долазак Пајеа очекује у наредних 48 часова. Марсељ је решио да од овог трансфера направи спектакл. Промоција ће бити обављена у Старој луци, која је симбол града. По узору на промоцију Златана Ибрахимовића у Паризу на тргу Трокадеро пре неколико година. Хиљаде навијача ће доћи да поздрави Пајеа који ће предводити нову генерацију Марсеља. Спрема се велика фешта...

Само да Паје не изда и Марсељ као што је то урадио са Вест Хемом...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар