GOTOVO JE! Paje je drugi najveći transfer Evrope!

Stara luka sprema žurku „a la Zlatan“! Marselj je poslao ponudu koju Vest Hem nije mogao da odbije!

Fudbal 28.01.2017 | 15:00
GOTOVO JE! Paje je drugi najveći transfer Evrope!
Nije još zvanično, ali možemo da kažemo da je gotovo - Dimitri Paje se seli u Olimpik iz Marselja!

Najveća transfer saga ovog januara je blizu završetka. Višenedeljni pregovori i natezanja Vest Hema i Marselja su sada konačno došli do kraja. Paje je uspeo da istera svoje i natera Vest Hem da ga vrati na Velodrom sa kojeg je pre godinu i po dana došao istočni London i u debitnstkoj sezoni osvojio srca navijača. Paje je bio idol Vest Hemovih pristalica, a onda se poneo kao zmija i slomio im srca. Dogovorio je povratak u Marselj i potom odbio da igra i trenira u Vest Hemu koji mu je povećao platu i čak mu dao bonus za vernost. Stupio je u štrajk kojim je postao neprijatelj broj jedan za Vest Hemove navijače.

Londonski klub na početku nije želeo da ga proda, ali jasno je da nezadovoljan igrač nikome ne koristi pa su počeli dugi i naporni pregovori sa Marseljom. Izgledalo je da se klubovi neće pribiližuiti u svojim stavovima, ali ovog vikenda je priča ubrzana i transfer je dgovoren.

Na adresu Vest Hema je danas stigla četvrta ponuda francuskog kluba vredna 27.000.00 funti, odnosno 32.000.00 evra koju su Englezi prihvatili. Plus 4.000.000 evra za bonuse. Reklo bi se da je Vest Hem duže istrajao u svojim stavovima i bolje prošao u ovoj priči. Podsetimo, Marselj je prvo izašao sa ponudom od 20.000.000 evra, a Vest Hem je tražio duplo više. Potom su Francuzi dizali na 23.000.000, pa na 27.000.000 i sada na 32.000.00 evra.

Vest Hem je samo čekao da dovede adekvatnu zamenu i kada je sinoć potpisao RobertaSnodgrasa iz Hal Sitija za 12.000.000 ebvra, otvoren je put odlasku Francuza.  Slaven Bilićje odmah po promociji Snodgrasa zamolio klub da prihvati ponudu Marselja i da se završi sa situacijom koja je uzdrmala svlačionicu. 

Paje je još ranije dogovorio ugovor sa platom 7.000.000 evra godišnje što će ga učiniti najplaćenijim igračem Marselja pošto je do sada rekorder bio Bafetembi Gomis sa 5.000.000 evra dok je novajlija Patris Evra dobio ugovor vredan 4.000.000 evra godišnje.

Pajeov transfer je drugi najveći u Evropi u dosadašnjem delu prelaznog roka (Oskarov je najveći na svetu). Skuplji je bio samo Julijan Draksler kojeg je PSŽ kupio za 40.000.000 (uračunati bonusi) od Volfzburga. Zanimljivo, i treći najveći transfer je obavljen u Francuskoj pošto je PSŽ kupio od Benfike Guedeša za 30.000.000 evra.  

Francuski mediji - a pre svih pouzdani Radio Monte Karlo koji ne greši u velikim transferima - javljaju da se dolazak Pajea očekuje u narednih 48 časova. Marselj je rešio da od ovog transfera napravi spektakl. Promocija će biti obavljena u Staroj luci, koja je simbol grada. Po uzoru na promociju Zlatana Ibrahimovića u Parizu na trgu Trokadero pre nekoliko godina. Hiljade navijača će doći da pozdravi Pajea koji će predvoditi novu generaciju Marselja. Sprema se velika fešta...

Samo da Paje ne izda i Marselj kao što je to uradio sa Vest Hemom...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar