Хоћу Берардија и Бернардескија у Интеру!

"Градићемо Интер на темељу италијанских играча, долазак Гаљијардинија је потврда тог приступа", каже тренер Неразура.

Фудбал 31.01.2017 | 14:30
Хоћу Берардија и Бернардескија у Интеру!
Када се пре равно два месеца италијанском штампом провукла информација да Интер мења филозофију, успостављену од дана оснивања клуба пре 108 година, мало ко могао је да поверује да ће се тако нешто заиста спровести у дело. 

Интер мења филозофију успостављену пре 108 година!

Међутим, данас је на Ђузепе Меаци слика јаснија него икада раније - Интер се усмерава на изградњу тима базираног на темељу италијанских играча. 

То је потврдио и Стефано Пиоли изјавом да би у свом тиму сада волео да има и двојицу најтраженијих домаћих офанзиваца - Доменика Берардија и Федерика Бернардескија!

„Да, волео бих њих двојицу у Интеру“, каже Пиоли за Коријере дело Спорт, али додаје:

„Масимилијано Алегри је апсолутно у праву када каже да један успешан тим мора да има основу са италијанским играчима. Доказ за то су Јувентус сада и Милан Арига Сакија“.

Уследило је детаљно објашњење...

„У Сакијевом Милану многи памте Руда Гулита, Марка ван Бастена, Франка Рајкарда, а заборављају играче попут Франка Барезија, Ђованија Галија, Маура Тасотија, Алесандра Костакурту, Паола Малдинија, Роберта Донадонија, Албериђа Еванија...“

Зато је Интер одлучио да из корена промени клупску филозофију и уместо сталне куповине странаца крене у поход на најбоље домаће играче.

„Долазак Гаљијардинија је потврда те чињенице. Морамо и требало би да се максимално усмеримо у том правцу, да градиом Интер на темељу домаћих играча. Италија има многе талентоване играче и морамо да их доведемо. Ето, Берарди и Бернардески су играчи какве тражимо“.

Пиоли подсећа да Интер у својим редовима већ има један дијамант за будућност.

„То је Андреа Пинамонти. Не смемо да му стварамо притисак, он је јако млад играч и одиграо је само једну утакмицу у Лиги Европе. Али, поседује изванредан потенцијал, квалитет и послушност. Могао би да буде важан играч за Интер у будућности“.

О доласку Роберта Гаљијардинија из Аталанте и трансферу укупне вредности од 28.000.000 евра нешто је о чему се и даље коментарише.

„Гаљијардини је модеран везиста. Волим играче који су разноврсни, а Гаљијардини може да игра на две или три позиције у средини. Такође, има добар осећај за игру и једноставан и ефикасан стил. То је оно што тражим од својих играча. Гаљијардини је важна инвестиција за клуб и његову будућност“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар