Hoću Berardija i Bernardeskija u Interu!

"Gradićemo Inter na temelju italijanskih igrača, dolazak Galjijardinija je potvrda tog pristupa", kaže trener Nerazura.

Fudbal 31.01.2017 | 14:30
Hoću Berardija i Bernardeskija u Interu!
Kada se pre ravno dva meseca italijanskom štampom provukla informacija da Inter menja filozofiju, uspostavljenu od dana osnivanja kluba pre 108 godina, malo ko mogao je da poveruje da će se tako nešto zaista sprovesti u delo. 

Inter menja filozofiju uspostavljenu pre 108 godina!

Međutim, danas je na Đuzepe Meaci slika jasnija nego ikada ranije - Inter se usmerava na izgradnju tima baziranog na temelju italijanskih igrača. 

To je potvrdio i Stefano Pioli izjavom da bi u svom timu sada voleo da ima i dvojicu najtraženijih domaćih ofanzivaca - Domenika Berardija i Federika Bernardeskija!

„Da, voleo bih njih dvojicu u Interu“, kaže Pioli za Korijere delo Sport, ali dodaje:

„Masimilijano Alegri je apsolutno u pravu kada kaže da jedan uspešan tim mora da ima osnovu sa italijanskim igračima. Dokaz za to su Juventus sada i Milan Ariga Sakija“.

Usledilo je detaljno objašnjenje...

„U Sakijevom Milanu mnogi pamte Ruda Gulita, Marka van Bastena, Franka Rajkarda, a zaboravljaju igrače poput Franka Barezija, Đovanija Galija, Maura Tasotija, Alesandra Kostakurtu, Paola Maldinija, Roberta Donadonija, Alberiđa Evanija...“

Zato je Inter odlučio da iz korena promeni klupsku filozofiju i umesto stalne kupovine stranaca krene u pohod na najbolje domaće igrače.

„Dolazak Galjijardinija je potvrda te činjenice. Moramo i trebalo bi da se maksimalno usmerimo u tom pravcu, da gradiom Inter na temelju domaćih igrača. Italija ima mnoge talentovane igrače i moramo da ih dovedemo. Eto, Berardi i Bernardeski su igrači kakve tražimo“.

Pioli podseća da Inter u svojim redovima već ima jedan dijamant za budućnost.

„To je Andrea Pinamonti. Ne smemo da mu stvaramo pritisak, on je jako mlad igrač i odigrao je samo jednu utakmicu u Ligi Evrope. Ali, poseduje izvanredan potencijal, kvalitet i poslušnost. Mogao bi da bude važan igrač za Inter u budućnosti“.

O dolasku Roberta Galjijardinija iz Atalante i transferu ukupne vrednosti od 28.000.000 evra nešto je o čemu se i dalje komentariše.

„Galjijardini je moderan vezista. Volim igrače koji su raznovrsni, a Galjijardini može da igra na dve ili tri pozicije u sredini. Takođe, ima dobar osećaj za igru i jednostavan i efikasan stil. To je ono što tražim od svojih igrača. Galjijardini je važna investicija za klub i njegovu budućnost“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar