Боша Тањевић: Радоњић је Звездина звијезда!

Биће га тешко задржати, али неке приче вреде више од пара... На добром је путу да превазиђе Душка Вујошевића!

Кошарка 30.01.2017 | 19:50
Боша Тањевић: Радоњић је Звездина звијезда!
Тренери са ових простора, из југословенске школе кошарке су писали историју европске коашрке. Стратези чија су се презимена завршавала на „ић“ су деценијама дрмали Европом, донели на просторе старе Југе седам континенталних титула, а први међу њима је то урадио БогданТањевић са сарајевском Босном. Касније су његове успехе понављали Цибона, Југопластика и Партизан.

Црвена звезда никада није првак Европе, али оно што ове сезоне ради на челу са ДејаномРадоњићем може да се етикетира као историјска сезона јер у никада јачој конкуренцији држи лекције великанима и скупоценим гигантима. На добром је путу да се пласира у Топ 8. А онда, ко зна...

Све то помно прати и Тањевић. Популарни Боша је одушевљен шта ради његов бивши ученик из Будућности, Дејан Радоњић.

„Немам дилему - Дејан Радоњић је звездина највећа звезда. Због начина на који води екипу ове и прошле године и остварењима која се сврставају у права мала кошаркашка чуда, сматрам да је већ са црвено-белима направио једно од највећих тренерских оставрења у последњих десет година. Близу је да резултатски превазиђе и Душка Вујошевића кој се с Партизаном пласирао на фајнал-фор“, каже Тањевић за Ало.

Боша упозорава на притисак кој исе ставара око црвено-белог тима и Радоњића после серије феноменалних резултата.

„Такав притисак тешко издржавају чак и екипе у коју су скркани милиони, а камоли Звезда која се на нестваран начин бори са свим кошаркашким гигантима. Клуб је одлично организован, али је чињеница је да имају најтежа путовања и најмање времена за одмор. Ово је неравноправна борба са клубовима који имају и по 35.000.000 евра као што је то случај са ЦСКА или Барселоном која се 20.000.000 евра гледа у леђа Звезди“, истиче Тањевић.

Некадашњи стартег Босне се нада да ће Радоњић и наредне сезоне предводити црвено-беле...

„Свим срцем навијам за то да Црвена збвезда и Радоњић наставе сарадњу. Биће га тешко задржати али није немогуће. Можда ће њему одговарати услови које Звезда може да му обезбеди, можда човек више воли да живи у Београду него у Барселони или Атини. Радоњић прави историјску причу са Звездом а то често може да буде и већи изазов од милионских понуда, које нигде неће побећи“, каже Тањевић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар