Boša Tanjević: Radonjić je Zvezdina zvijezda!

Biće ga teško zadržati, ali neke priče vrede više od para... Na dobrom je putu da prevaziđe Duška Vujoševića!

Košarka 30.01.2017 | 19:50
Boša Tanjević: Radonjić je Zvezdina zvijezda!
Treneri sa ovih prostora, iz jugoslovenske škole košarke su pisali istoriju evropske koašrke. Stratezi čija su se prezimena završavala na „ić“ su decenijama drmali Evropom, doneli na prostore stare Juge sedam kontinentalnih titula, a prvi među njima je to uradio BogdanTanjević sa sarajevskom Bosnom. Kasnije su njegove uspehe ponavljali Cibona, Jugoplastika i Partizan.

Crvena zvezda nikada nije prvak Evrope, ali ono što ove sezone radi na čelu sa DejanomRadonjićem može da se etiketira kao istorijska sezona jer u nikada jačoj konkurenciji drži lekcije velikanima i skupocenim gigantima. Na dobrom je putu da se plasira u Top 8. A onda, ko zna...

Sve to pomno prati i Tanjević. Popularni Boša je oduševljen šta radi njegov bivši učenik iz Budućnosti, Dejan Radonjić.

„Nemam dilemu - Dejan Radonjić je zvezdina najveća zvezda. Zbog načina na koji vodi ekipu ove i prošle godine i ostvarenjima koja se svrstavaju u prava mala košarkaška čuda, smatram da je već sa crveno-belima napravio jedno od najvećih trenerskih ostavrenja u poslednjih deset godina. Blizu je da rezultatski prevaziđe i Duška Vujoševića koj se s Partizanom plasirao na fajnal-for“, kaže Tanjević za Alo.

Boša upozorava na pritisak koj ise stavara oko crveno-belog tima i Radonjića posle serije fenomenalnih rezultata.

„Takav pritisak teško izdržavaju čak i ekipe u koju su skrkani milioni, a kamoli Zvezda koja se na nestvaran način bori sa svim košarkaškim gigantima. Klub je odlično organizovan, ali je činjenica je da imaju najteža putovanja i najmanje vremena za odmor. Ovo je neravnopravna borba sa klubovima koji imaju i po 35.000.000 evra kao što je to slučaj sa CSKA ili Barselonom koja se 20.000.000 evra gleda u leđa Zvezdi“, ističe Tanjević.

Nekadašnji starteg Bosne se nada da će Radonjić i naredne sezone predvoditi crveno-bele...

„Svim srcem navijam za to da Crvena zbvezda i Radonjić nastave saradnju. Biće ga teško zadržati ali nije nemoguće. Možda će njemu odgovarati uslovi koje Zvezda može da mu obezbedi, možda čovek više voli da živi u Beogradu nego u Barseloni ili Atini. Radonjić pravi istorijsku priču sa Zvezdom a to često može da bude i veći izazov od milionskih ponuda, koje nigde neće pobeći“, kaže Tanjević.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar