Милан завршава прелазни рок довођењем Аргентинца за 500.000 евра!

Некада је био један од најскупљих младих играча на свету!

Фудбал 30.01.2017 | 08:00
Милан завршава прелазни рок довођењем Аргентинца за 500.000 евра!
Милан ће јануарски прелазни рок завршити довођењем Лукаса Окампоса из Ђенове. Преговори су у завршној фази и све ће бити озваничено вечерас или сутра.

Росонери прво позајмили Ђерара Деулофеуа из Евертона, а потом послали Мбајеа Нијанга у Вотфорд. Деловало је као рокада у нападу, али ће ипак Окампос бити додатно појачањеМонтели у офанзивном делу тима.

Галијани је постигао дговор са Ђеновом око доласка малдог Аргентинца. Росонери ће за позајмицу до краја сезоне палтити 500.000 евра. Ђенова је прошлог лета довелаОкампоса из Марсеља на бесплатну позајмицу с правом откупа уговора за 8.000.000 евра, али је после шест месеци решила да га проследи у Милан.

Окампос је у Аргентини важио за чудо од детета. Дебитовао је за Ривер са 17 година, а већ после годину дана је прешао у Монако у трансферу тешком 13.000.000 евра. Монако је тада био друголигаш, па је Окампос постао најскупљи фудбалер у историји француске Лиге 2. За Кнежеве је играо две и по године, након чега се преселио код Бијелсе у Марсељ на позајмицу која је убрзо претворена у трајан уговор за откуп од 7.000.000 евра. Али после одласка Бијелсе, Окампос је пао у други план и летос је дошао у Ђенову. Оставио је добар утисак ове сезоне у Ђенови постигавши три гола на 14 утакмица. И тако привукао пажњу Милана.

Окампос је идеалан за Монтелину концепцију пошто покрива обе крилне позиције иако му највише лежи игра не левој страни. Сјајно се сналази у системима 4-3-3 и 4-2-3-1 које форсираМонтела.

За реализацију трансфера у Милан се чека само да Ђенова доведе замену. Прва жеља је био Виктор Ибарбо који се вратио у Каљари са позајмице у Панатинаикосу, али је Сампдорија ближа његовом довођењу. Међутим, Ђенова ће активирати план Б који се зове РафаелаПаладино. Он је некада играо за Грифоне, а тада му је саиграч био њен актуелни тренерИван Јурић. Прошле сезоне су сарађивали у Кротонеу, а сада га Јурић враћа на Мараси.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар