Milan završava prelazni rok dovođenjem Argentinca za 500.000 evra!

Nekada je bio jedan od najskupljih mladih igrača na svetu!

Fudbal 30.01.2017 | 08:00
Milan završava prelazni rok dovođenjem Argentinca za 500.000 evra!
Milan će januarski prelazni rok završiti dovođenjem Lukasa Okamposa iz Đenove. Pregovori su u završnoj fazi i sve će biti ozvaničeno večeras ili sutra.

Rosoneri prvo pozajmili Đerara Deulofeua iz Evertona, a potom poslali Mbajea Nijanga u Votford. Delovalo je kao rokada u napadu, ali će ipak Okampos biti dodatno pojačanjeMonteli u ofanzivnom delu tima.

Galijani je postigao dgovor sa Đenovom oko dolaska maldog Argentinca. Rosoneri će za pozajmicu do kraja sezone paltiti 500.000 evra. Đenova je prošlog leta dovelaOkamposa iz Marselja na besplatnu pozajmicu s pravom otkupa ugovora za 8.000.000 evra, ali je posle šest meseci rešila da ga prosledi u Milan.

Okampos je u Argentini važio za čudo od deteta. Debitovao je za River sa 17 godina, a već posle godinu dana je prešao u Monako u transferu teškom 13.000.000 evra. Monako je tada bio drugoligaš, pa je Okampos postao najskuplji fudbaler u istoriji francuske Lige 2. Za Kneževe je igrao dve i po godine, nakon čega se preselio kod Bijelse u Marselj na pozajmicu koja je ubrzo pretvorena u trajan ugovor za otkup od 7.000.000 evra. Ali posle odlaska Bijelse, Okampos je pao u drugi plan i letos je došao u Đenovu. Ostavio je dobar utisak ove sezone u Đenovi postigavši tri gola na 14 utakmica. I tako privukao pažnju Milana.

Okampos je idealan za Montelinu koncepciju pošto pokriva obe krilne pozicije iako mu najviše leži igra ne levoj strani. Sjajno se snalazi u sistemima 4-3-3 i 4-2-3-1 koje forsiraMontela.

Za realizaciju transfera u Milan se čeka samo da Đenova dovede zamenu. Prva želja je bio Viktor Ibarbo koji se vratio u Kaljari sa pozajmice u Panatinaikosu, ali je Sampdorija bliža njegovom dovođenju. Međutim, Đenova će aktivirati plan B koji se zove RafaelaPaladino. On je nekada igrao za Grifone, a tada mu je saigrač bio njen aktuelni trenerIvan Jurić. Prošle sezone su sarađivali u Krotoneu, a sada ga Jurić vraća na Marasi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar