Славили и дијелили светосавске поклоне

У Школском центру „Петар Кочић“ и основним школама „Јован Јовановић Змај“ из Српца, „Вук Караџић“ из Ситнеша и „Доситеј Обрадовић“ из Разбоја данас је било изузетно свечано – ученици и наставници заједно са родитељима и свештенством бројним манифестацијама обиљежили су Савиндан.

Република Српска 27.01.2017 | 21:25
Славили и дијелили светосавске поклоне
Обављено је ломљење славског колача и приређен пригодан културно-забавни програм посвећен првом српском архиепископу, светитељу и просвјетитељу Светом Сави.

Након вјерског обреда, у пригодном програму посвећеном Светом Сави учествовали су ученици свих разреда подручне школе у Кобашу. У православном храму у овој мјесној заједници, свештеник Славиша Топић светосавским поклонима обрадовао је 150 дјеце без обзира на њихову националну припадност.



Богослужењу је присуствовао и старина Митар Николић који је рекао да му је ово 88. пут како прославља Савиндан.

"Мени је петнаести пут, јер толико година службујем у овој парохији“, каже свештеник Славиша Топић, који је присуствовао и славском обреду заједно са монахом Теофилом из Манастира Осовица.

На свечаности у Основној школи „Јован Јовановић Змај“ у Српцу, директор школе Велибор Малетић у знак захвалности за помоћ у стварању бољих услова за рад ученика и наставника, уручио је пригодне поклоне и признања за десет појединаца - донатора школе. Додијелио је и захвалнице за четири просвјетна радника, који су властитим средствима помогли да се набаве неки апарати и материјали за потребе школе.



Свештеник Парохије србачке Александар Кустурић на свечан начин уручио је 77 светосавских поклона првачићима ове школе.

(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дан прије

27.01.2017 22:23

Само још да нам је Влада дала плату дан прије празника, па да се ошишамо, купимо сами себи који ситни поклон, да знамо да нам је слава. Пензионерима сте прије Божића, могли сте и нама прије Св.Саве. Лијеп поздрав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патковаца

28.01.2017 08:03

А ста це јадна црква и њени лидери једва скупи онолике милионе да се граде луксузни манастири и цркве док омладина иде у пропаст иако редовно посјецују цркве и крсте и све остало.....

ОДГОВОРИТЕ