Slavili i dijelili svetosavske poklone

U Školskom centru „Petar Kočić“ i osnovnim školama „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Srpca, „Vuk Karadžić“ iz Sitneša i „Dositej Obradović“ iz Razboja danas je bilo izuzetno svečano – učenici i nastavnici zajedno sa roditeljima i sveštenstvom brojnim manifestacijama obilježili su Savindan.

Republika Srpska 27.01.2017 | 21:25
Slavili i dijelili svetosavske poklone
Obavljeno je lomljenje slavskog kolača i priređen prigodan kulturno-zabavni program posvećen prvom srpskom arhiepiskopu, svetitelju i prosvjetitelju Svetom Savi.

Nakon vjerskog obreda, u prigodnom programu posvećenom Svetom Savi učestvovali su učenici svih razreda područne škole u Kobašu. U pravoslavnom hramu u ovoj mjesnoj zajednici, sveštenik Slaviša Topić svetosavskim poklonima obradovao je 150 djece bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost.



Bogosluženju je prisustvovao i starina Mitar Nikolić koji je rekao da mu je ovo 88. put kako proslavlja Savindan.

"Meni je petnaesti put, jer toliko godina službujem u ovoj parohiji“, kaže sveštenik Slaviša Topić, koji je prisustvovao i slavskom obredu zajedno sa monahom Teofilom iz Manastira Osovica.

Na svečanosti u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Srpcu, direktor škole Velibor Maletić u znak zahvalnosti za pomoć u stvaranju boljih uslova za rad učenika i nastavnika, uručio je prigodne poklone i priznanja za deset pojedinaca - donatora škole. Dodijelio je i zahvalnice za četiri prosvjetna radnika, koji su vlastitim sredstvima pomogli da se nabave neki aparati i materijali za potrebe škole.



Sveštenik Parohije srbačke Aleksandar Kusturić na svečan način uručio je 77 svetosavskih poklona prvačićima ove škole.

(BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dan prije

27.01.2017 22:23

Samo još da nam je Vlada dala platu dan prije praznika, pa da se ošišamo, kupimo sami sebi koji sitni poklon, da znamo da nam je slava. Penzionerima ste prije Božića, mogli ste i nama prije Sv.Save. Lijep pozdrav.

ODGOVORITE
Name

Patkovaca

28.01.2017 08:03

A sta ce jadna crkva i njeni lideri jedva skupi onolike milione da se grade luksuzni manastiri i crkve dok omladina ide u propast iako redovno posjecuju crkve i krste i sve ostalo.....

ODGOVORITE