ЕЛ: Јовић стиже Теа, Џенкинс неприкосновен, Кузмић дијели прво мјесто!

Статистички параметри црвено-белих и даље дивљају...

Кошарка 29.01.2017 | 20:50
ЕЛ: Јовић стиже Теа, Џенкинс неприкосновен, Кузмић дијели прво мјесто!
Црвена звезда игра пре свега тимски. И пре свега одбрану. Али, таква игра рађа и појединачне успехе па тако црвено-бели имају играче који су водећи у појединим статистичким категоријама.

Тако је већ стандарно Огњен Кузмић први скакач Евролиге са 8,1 ухваћеном лоптом по мечу, а то место дели са Николом Мелијем из Бросе Бамберга који има исти скор и који ће вечерас играти на гостовању Олимпијакосу од 20 часова.

На првом месту по украденим лоптама налази се Чарлс Џенкинс. Он је на том месту већ дуже време, а одржава просек од 2,1 украдене лопте по утакмици и то га држи испредНика Калатеса (1,8) и Скотија Вилбекина (1,5).

Међу пет најбољих асистената поново се ушуњао Стефан Јовић. Он је на последња два меча Црвене звезде (против Басконије и Панатинаикоса) имао 12 односно осам асистенција што га је подигло на четврто место на табели у категорији "асистенције" са просеком од тачно шест асистенција по утакмици.

Испред њега су Милош Теодосић са 7,6 асистенција, Василис Спанулис са 6,4 и Шејн Ларкин који има просек од 6,2 завршних додавања по утакмици. Иза је остао Ник Калатес са просеком 5,9.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар