EL: Jović stiže Tea, Dženkins neprikosnoven, Kuzmić dijeli prvo mjesto!

Statistički parametri crveno-belih i dalje divljaju...

Košarka 29.01.2017 | 20:50
EL: Jović stiže Tea, Dženkins neprikosnoven, Kuzmić dijeli prvo mjesto!
Crvena zvezda igra pre svega timski. I pre svega odbranu. Ali, takva igra rađa i pojedinačne uspehe pa tako crveno-beli imaju igrače koji su vodeći u pojedinim statističkim kategorijama.

Tako je već standarno Ognjen Kuzmić prvi skakač Evrolige sa 8,1 uhvaćenom loptom po meču, a to mesto deli sa Nikolom Melijem iz Brose Bamberga koji ima isti skor i koji će večeras igrati na gostovanju Olimpijakosu od 20 časova.

Na prvom mestu po ukradenim loptama nalazi se Čarls Dženkins. On je na tom mestu već duže vreme, a održava prosek od 2,1 ukradene lopte po utakmici i to ga drži ispredNika Kalatesa (1,8) i Skotija Vilbekina (1,5).

Među pet najboljih asistenata ponovo se ušunjao Stefan Jović. On je na poslednja dva meča Crvene zvezde (protiv Baskonije i Panatinaikosa) imao 12 odnosno osam asistencija što ga je podiglo na četvrto mesto na tabeli u kategoriji "asistencije" sa prosekom od tačno šest asistencija po utakmici.

Ispred njega su Miloš Teodosić sa 7,6 asistencija, Vasilis Spanulis sa 6,4 i Šejn Larkin koji ima prosek od 6,2 završnih dodavanja po utakmici. Iza je ostao Nik Kalates sa prosekom 5,9.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar