Руски патријарх честитао Савиндан

Његова светост патријарх московски и све Русије Кирил честитао је Његовој светости патријарху српском Иринеју празник Светог Саву Српског, саопштено је из Српске православне цркве.

Србија 27.01.2017 | 19:32
Руски патријарх честитао Савиндан
Патријарх Кирил истакао је у честитки да су примјер "врлинског живота овога великог оца у роду српском, његови завјети о очувању јединства, трпљењу у невољама и непоколебивој вјерности Светом Православљу у сва времена обједињавали Србе, помажући им да се удруже пред тешким искушењима која су сналазила њихову судбину током стољећа".

Руски патријарх поручио је да је за припаднике Руске православне цркве име Светог Саве нераскидиво повезано са вишевјековним саобраћањем два народа.

"Сјећање на то је духовно дружење са руским светогорцима, које је довело српског царевића и будућег просветитеља на Свету Гору, гдје је он примио постриг из руку игумана руског манастира, помаже нам да се постарамо око очувања и умножавања драгоцјеног дара искрене братске љубави коју нам је завјештао светитељ Сава", навео је патријарх Кирил.

Патријарх московски и све Русије пожелио је патријарху српском Иринеју на Савиндан "мир, крепко здравље и помоћ Божју у раду на добро Српске православне цркве".

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

27.01.2017 20:32

Амин. БОЗЕ дај да СРБима буде сто руски Патријарх реце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

27.01.2017 22:13

Добра је та васа вјера сваки дан нека слава хахаха ово нигде нема вјерујте ми нигде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

28.01.2017 09:08

Ккаква је , таква је, наса је.Народ који нема великих људи у својој историји није заслузио ни да постоји.