Ruski patrijarh čestitao Savindan

Njegova svetost patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril čestitao je NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju praznik Svetog Savu Srpskog, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve.

Srbija 27.01.2017 | 19:32
Ruski patrijarh čestitao Savindan
Patrijarh Kiril istakao je u čestitki da su primjer "vrlinskog života ovoga velikog oca u rodu srpskom, njegovi zavjeti o očuvanju jedinstva, trpljenju u nevoljama i nepokolebivoj vjernosti Svetom Pravoslavlju u sva vremena objedinjavali Srbe, pomažući im da se udruže pred teškim iskušenjima koja su snalazila njihovu sudbinu tokom stoljeća".

Ruski patrijarh poručio je da je za pripadnike Ruske pravoslavne crkve ime Svetog Save neraskidivo povezano sa viševjekovnim saobraćanjem dva naroda.

"Sjećanje na to je duhovno druženje sa ruskim svetogorcima, koje je dovelo srpskog carevića i budućeg prosvetitelja na Svetu Goru, gdje je on primio postrig iz ruku igumana ruskog manastira, pomaže nam da se postaramo oko očuvanja i umnožavanja dragocjenog dara iskrene bratske ljubavi koju nam je zavještao svetitelj Sava", naveo je patrijarh Kiril.

Patrijarh moskovski i sve Rusije poželio je patrijarhu srpskom Irineju na Savindan "mir, krepko zdravlje i pomoć Božju u radu na dobro Srpske pravoslavne crkve".

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

27.01.2017 20:32

Amin. BOZE daj da SRBima bude sto ruski Patrijarh rece!

ODGOVORITE
Name

Damir

27.01.2017 22:13

Dobra je ta vasa vjera svaki dan neka slava hahaha ovo nigde nema vjerujte mi nigde.

ODGOVORITE
Name

RE

28.01.2017 09:08

Kkakva je , takva je, nasa je.Narod koji nema velikih ljudi u svojoj istoriji nije zasluzio ni da postoji.