Србија: Без Олге Даниловић у Фед купу!

Млада српска тенисерка због повреде неће моћи да помогне тиму у Естонији.

Тенис 28.01.2017 | 08:45
Србија: Без Олге Даниловић у Фед купу!
Олга Даниловић играла је добро на јуниорском Аустралијан Опену, али је због повреде задње ложе морала да преда меч осмине финала Зил Десаи из Индије.

Она је изнета са терена у колицима због великих болова и сада јој предстоји опоравак.

Млада српска тенисерка због тога неће бити у могућности да наступи за репрезентацију Србије у мечу Фед купа почетком фебруара.

"Чула сам се са Олгом и овом тренутку тешко да може да помогне репрезентацији. Она је већ била код лекара, указана јој је помоћ, а с обзиром на то да је изнета у колицима са терена, мислим да не би требало да је притискамо у овом тренутку, већ да је пустимо да се опорави како би била спремна за наредне дуеле", изјавила је за "Спортски журнал" Татјана Јечменица Јевтић, селектор Србије.

У одсуству Олге Даниловић Србију селектор Србије ће у Естонији на располагању имати Нину Стојановић, Ивану Јоровић и Дејану Радановић, док ће накнадно одредити још једну играчицу.

Тенисерке Србије ће у Талину, од 6. до 12. фебруара, играти у првом колу Прве Евроафричке зоне. Оне ће наступати у групи Д заједно са селекцијама Израела, Бугарске и домаћина Естоније и играће се по систему "свако са сваким".

Победнице групе Д бориће се у мини плеј-офу иса најбољим тимом из групе А, у којој се налазе Аустрија, Пољска и Грузија.

Тим који освоји турнир у Талину бориће се у баражу за улазак у Светску Б групу 2018. године. Бараж је на програму 22. и 23. априла.

Последњепласирана екипа са турнира у Талину ће испасти у Другу зону, док ће остали тимови и наредне године играти у Првој групи Евроафричке зоне.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар