Srbija: Bez Olge Danilović u Fed kupu!

Mlada srpska teniserka zbog povrede neće moći da pomogne timu u Estoniji.

Tenis 28.01.2017 | 08:45
Srbija: Bez Olge Danilović u Fed kupu!
Olga Danilović igrala je dobro na juniorskom Australijan Openu, ali je zbog povrede zadnje lože morala da preda meč osmine finala Zil Desai iz Indije.

Ona je izneta sa terena u kolicima zbog velikih bolova i sada joj predstoji oporavak.

Mlada srpska teniserka zbog toga neće biti u mogućnosti da nastupi za reprezentaciju Srbije u meču Fed kupa početkom februara.

"Čula sam se sa Olgom i ovom trenutku teško da može da pomogne reprezentaciji. Ona je već bila kod lekara, ukazana joj je pomoć, a s obzirom na to da je izneta u kolicima sa terena, mislim da ne bi trebalo da je pritiskamo u ovom trenutku, već da je pustimo da se oporavi kako bi bila spremna za naredne duele", izjavila je za "Sportski žurnal" Tatjana Ječmenica Jevtić, selektor Srbije.

U odsustvu Olge Danilović Srbiju selektor Srbije će u Estoniji na raspolaganju imati Ninu Stojanović, Ivanu Jorović i Dejanu Radanović, dok će naknadno odrediti još jednu igračicu.

Teniserke Srbije će u Talinu, od 6. do 12. februara, igrati u prvom kolu Prve Evroafričke zone. One će nastupati u grupi D zajedno sa selekcijama Izraela, Bugarske i domaćina Estonije i igraće se po sistemu "svako sa svakim".

Pobednice grupe D boriće se u mini plej-ofu isa najboljim timom iz grupe A, u kojoj se nalaze Austrija, Poljska i Gruzija.

Tim koji osvoji turnir u Talinu boriće se u baražu za ulazak u Svetsku B grupu 2018. godine. Baraž je na programu 22. i 23. aprila.

Poslednjeplasirana ekipa sa turnira u Talinu će ispasti u Drugu zonu, dok će ostali timovi i naredne godine igrati u Prvoj grupi Evroafričke zone.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar