Џикић: Могло је лакше, али бар Солун није далеко

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да је на жребу било лакших ривала од ПАОК-а, али да је добро што Солун није далеко. Тренер Партизана Александар Џикић нашао и позитивне ствари у томе што је његов тим на жребу у ФИБА Лиги шампиона добио једно од најзвучнијих имена.

Кошарка 27.01.2017 | 20:50
Џикић: Могло је лакше, али бар Солун није далеко
"Од евентуалних противника, највећа имена и традицију имају Арис и ПАОК. Жребом смо добили шансу да се одмеримо са солунским црно-белима. С једне стране, жреб је могао да буде лакши што се квалитета тиче, с друге је добро што је Солун релативно близу", рекао је Џикић

Партизан је на жребу у Женеви добио ПАОК за ривала у првој рунди плеј-офа Лиге шампиона. Први меч играће се у Солуну 7. фебруара, а реванш у Београду 21.

Победник двомеча између Партизана и ПАОК-а састаће се у шеснаестини финала са шпанским клубом Тенерифе.

Кошаркаши Партизана су на жребу у Женевисазнали имена противника у нокаут фази ФИБА Лиге шампиона, па ће у шеснаестини финала играти са грчким ПАОК-ом.

Тренер црно-белих Александар Џикић рекао да је на жребу било и лакших ривала од ПАОК-а, али је пронашао и позитивне ствари у томе што ће се његов тим сусрести са једним од најзвучнијих тимова у тој фази такмичења.

"Од евентуалних противника, највећа имена и традицију имају Арис и ПАОК. Жребом смо добили шансу да се одмеримо са солунским црно-белима. С једне стране, жреб је могао да буде лакши што се квалитета тиче, с друге је добро што је Солун релативно близу", рекао је Џикић за клупски сајт.

Први меч играће се у Солуну (7. или 8. фебруара), а реванш у Београду (21. или 22. фебруара).

Представник Партизана на жребу у Женеви био је Млађан Шилобад.

"Сви знају за пријатељске односе навијача два клуба, али тоне значи да неће бити борбе за победу и пролаз даље. Навијачи Партизана и ПАОК-а су у пријатељским односима, па ће нам то помоћи у организацији меча. Искрено, мислим да нема фаворита, однос је 50-50", казао је Шилобад.

Победник двомеча између Партизана и ПАОК-а састаће се у осмини финала са шпанским клубом Тенерифе, који је био најбољи у групи у којој се такмичио Мега Лекс.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар