Džikić: Moglo je lakše, ali bar Solun nije daleko

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je na žrebu bilo lakših rivala od PAOK-a, ali da je dobro što Solun nije daleko. Trener Partizana Aleksandar Džikić našao i pozitivne stvari u tome što je njegov tim na žrebu u FIBA Ligi šampiona dobio jedno od najzvučnijih imena.

Košarka 27.01.2017 | 20:50
Džikić: Moglo je lakše, ali bar Solun nije daleko
"Od eventualnih protivnika, najveća imena i tradiciju imaju Aris i PAOK. Žrebom smo dobili šansu da se odmerimo sa solunskim crno-belima. S jedne strane, žreb je mogao da bude lakši što se kvaliteta tiče, s druge je dobro što je Solun relativno blizu", rekao je Džikić

Partizan je na žrebu u Ženevi dobio PAOK za rivala u prvoj rundi plej-ofa Lige šampiona. Prvi meč igraće se u Solunu 7. februara, a revanš u Beogradu 21.

Pobednik dvomeča između Partizana i PAOK-a sastaće se u šesnaestini finala sa španskim klubom Tenerife.

Košarkaši Partizana su na žrebu u Ženevisaznali imena protivnika u nokaut fazi FIBA Lige šampiona, pa će u šesnaestini finala igrati sa grčkim PAOK-om.

Trener crno-belih Aleksandar Džikić rekao da je na žrebu bilo i lakših rivala od PAOK-a, ali je pronašao i pozitivne stvari u tome što će se njegov tim susresti sa jednim od najzvučnijih timova u toj fazi takmičenja.

"Od eventualnih protivnika, najveća imena i tradiciju imaju Aris i PAOK. Žrebom smo dobili šansu da se odmerimo sa solunskim crno-belima. S jedne strane, žreb je mogao da bude lakši što se kvaliteta tiče, s druge je dobro što je Solun relativno blizu", rekao je Džikić za klupski sajt.

Prvi meč igraće se u Solunu (7. ili 8. februara), a revanš u Beogradu (21. ili 22. februara).

Predstavnik Partizana na žrebu u Ženevi bio je Mlađan Šilobad.

"Svi znaju za prijateljske odnose navijača dva kluba, ali tone znači da neće biti borbe za pobedu i prolaz dalje. Navijači Partizana i PAOK-a su u prijateljskim odnosima, pa će nam to pomoći u organizaciji meča. Iskreno, mislim da nema favorita, odnos je 50-50", kazao je Šilobad.

Pobednik dvomeča između Partizana i PAOK-a sastaće se u osmini finala sa španskim klubom Tenerife, koji je bio najbolji u grupi u kojoj se takmičio Mega Leks.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar