Поднијели апелацију Уставном суду

Удружење пољопривредних произвођача - мљекара Републике Српске поднијело апелацију Уставном суду на буџет Републике Српске за 2017. годину.

Босна и Херцеговина 27.01.2017 | 22:48
Поднијели апелацију Уставном суду
“Разлог за апелацију је чињеница да је прекршен закон о буџету за пољопривреду којим је предвиђено најмање шест одсто средстава за ову грану”, изјавио је предсједник Удружења пољопривредних произвођача и мљекара Републике Српске Владимир Усорац за Мондо.

Усорац је поновио раније тврдње да су се на овај потез одлучили тек када више нису имали другог избора.

Влада је у овогодишњем буџету за пољоприведнике планирала средства од 60 милиона КМ, док је њихов захтјев 97 милиона.

(мондо.ба)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

пирмо пирмо

27.01.2017 16:59

Ови стварно нису нормални.Па шта треба да перламентарци, влада смањују себи плате да би испоштовали закон од 6% издвајања из буџета??? Ма идите бре нису се они борили за вас слиједе измјене закона и издвајање ће бити ако буде лове ал највише 1.1 % ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

27.01.2017 17:09

Драга наивчино,док уставни суд ријеши апелацију проћи ће буџетска година, ово је договорен спин са Усорцем . Право питање колико је пара Усорац приимио од владе задњих 10 година кроз субвенције, ја тврдим да се ради више од милиона и још увијек га треба помагати ?!

Name

@Милојко

27.01.2017 17:27

Што би рекли Далматинци, у сриду Милојко! Пола године док тзв Уставни Суд (Љевчанска приватна прћија) донесе пресуду, пар мјесеци за "жалбу", још пар за "одговор"... таман прође година. Догодине ваља сијати жито за војску, ваља нахранити патриоте који ће да "ратују за независност" Љевчанско-Лакташког Кхалифата... прође воз... Пара нема, ал' је зато Суши ко душа, мртав би га Јапанац јео...

Name

Ацо

27.01.2017 17:35

Све зависи ко се коме дјелатносцу бавис. Буквално ја се бавим пољопривредом отац сам троје дјеце ја и супруга не радимо нигдје а издрзавам и сколујем троје дјеце . Провео сам своју најбољу младост у рову рањаван дао дио свога тијела за ову дрзаву .И непросим него цасно радим овај тезак посао и од дрзаве оцекујем да испостује закон јер дрзава мени дугује постицаје а ја њој не могу. И зато подрзавам госп УСОРЦА сто се бори за све нас...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

27.01.2017 18:37

каква дрзава??? Ти си мозда постен и преспаво си несто??? Суд је под директном контролом политицке елите, која је криминална до бога.Па и тај Усорац игра коло. Варај ко и они,другог излаза нема.

Name

мирјана

27.01.2017 18:45

Усорац је у праву ми тразимо само оно мало од дрзаве сто нам припада подстицаји стално касне и стално смо задњи на реду у овој дрзави а радимо најтези посо сви будзетски корисници имају мјесецно примање а нама пољопривредницима баце кад кад ко сироцету као да ми немамо редовне мјесецне обавезе ко и сваки градјанин засто обецавају оно сто немогу испостовати

Name

Патковаца

28.01.2017 07:55

Види колоне трактора. Одосе на Агротрзни центар.

ОДГОВОРИТЕ