Podnijeli apelaciju Ustavnom sudu

Udruženje poljoprivrednih proizvođača - mljekara Republike Srpske podnijelo apelaciju Ustavnom sudu na budžet Republike Srpske za 2017. godinu.

Bosna i Hercegovina 27.01.2017 | 22:48
Podnijeli apelaciju Ustavnom sudu
“Razlog za apelaciju je činjenica da je prekršen zakon o budžetu za poljoprivredu kojim je predviđeno najmanje šest odsto sredstava za ovu granu”, izjavio je predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača i mljekara Republike Srpske Vladimir Usorac za Mondo.

Usorac je ponovio ranije tvrdnje da su se na ovaj potez odlučili tek kada više nisu imali drugog izbora.

Vlada je u ovogodišnjem budžetu za poljoprivednike planirala sredstva od 60 miliona KM, dok je njihov zahtjev 97 miliona.

(mondo.ba)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

pirmo pirmo

27.01.2017 16:59

Ovi stvarno nisu normalni.Pa šta treba da perlamentarci, vlada smanjuju sebi plate da bi ispoštovali zakon od 6% izdvajanja iz budžeta??? Ma idite bre nisu se oni borili za vas slijede izmjene zakona i izdvajanje će biti ako bude love al najviše 1.1 % ..

ODGOVORITE
Name

Milojko

27.01.2017 17:09

Draga naivčino,dok ustavni sud riješi apelaciju proći će budžetska godina, ovo je dogovoren spin sa Usorcem . Pravo pitanje koliko je para Usorac priimio od vlade zadnjih 10 godina kroz subvencije, ja tvrdim da se radi više od miliona i još uvijek ga treba pomagati ?!

Name

@Milojko

27.01.2017 17:27

Što bi rekli Dalmatinci, u sridu Milojko! Pola godine dok tzv Ustavni Sud (Ljevčanska privatna prćija) donese presudu, par mjeseci za "žalbu", još par za "odgovor"... taman prođe godina. Dogodine valja sijati žito za vojsku, valja nahraniti patriote koji će da "ratuju za nezavisnost" Ljevčansko-Laktaškog Khalifata... prođe voz... Para nema, al' je zato Suši ko duša, mrtav bi ga Japanac jeo...

Name

Aco

27.01.2017 17:35

Sve zavisi ko se kome djelatnoscu bavis. Bukvalno ja se bavim poljoprivredom otac sam troje djece ja i supruga ne radimo nigdje a izdrzavam i skolujem troje djece . Proveo sam svoju najbolju mladost u rovu ranjavan dao dio svoga tijela za ovu drzavu .I neprosim nego casno radim ovaj tezak posao i od drzave ocekujem da ispostuje zakon jer drzava meni duguje posticaje a ja njoj ne mogu. I zato podrzavam gosp USORCA sto se bori za sve nas...

ODGOVORITE
Name

Kiki

27.01.2017 18:37

kakva drzava??? Ti si mozda posten i prespavo si nesto??? Sud je pod direktnom kontrolom politicke elite, koja je kriminalna do boga.Pa i taj Usorac igra kolo. Varaj ko i oni,drugog izlaza nema.

Name

mirjana

27.01.2017 18:45

Usorac je u pravu mi trazimo samo ono malo od drzave sto nam pripada podsticaji stalno kasne i stalno smo zadnji na redu u ovoj drzavi a radimo najtezi poso svi budzetski korisnici imaju mjesecno primanje a nama poljoprivrednicima bace kad kad ko sirocetu kao da mi nemamo redovne mjesecne obaveze ko i svaki gradjanin zasto obecavaju ono sto nemogu ispostovati

Name

Patkovaca

28.01.2017 07:55

Vidi kolone traktora. Odose na Agrotrzni centar.

ODGOVORITE