Вигемарк: Сачекајте са Уставним судом

Специјални представник Европске уније у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк изјавио је данас у Сарајеву да би свака измјена везана за Уставни суд БиХ захтијевала измјену Устава Босне и Херцеговине јер су улога и положај те институције врло јасно дефинисани у Уставу.

Босна и Херцеговина 27.01.2017 | 22:47
Вигемарк: Сачекајте са Уставним судом
Упитан о захтјеву за одлазак страних судија из Уставног суда БиХ, Вигемарк је рекао да, колико му је познато, не постоји консензус о том питању због чега покретање тог питања одузима вријеме и енергију које би требало искористити за реформе.

"По мом мишљењу, питање Уставног суда али и друга политичка питања најбоље би било рјешавати кроз процес интеграција у ЕУ након добијања статуса земље кандидата. Сачекајте мало с тим питањима", рекао је Вигемарк.

(Фена)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Човјек

27.01.2017 14:54

Добро рече.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

27.01.2017 22:31

А шта је овдје добро, осим што је лупио глупост, да се у измјене иде након добијања кандидатског статуса. А кандидатског статуса нема без одласка странаца из институција БиХ... па се вртимо у круг. Крајње је вријеме да странци оду из свих институција БиХ, јер овако ово није суверена земља. Ко ће је као такву примити у ЕУ или било који другу асоцијацију.

Name

оци

28.01.2017 00:04

Зар ти невидис безакоње и корупцију у правосудном систему....

Name

Миро

27.01.2017 15:03

Човјек објаснио. Али о чему ће се расправљати наредних мјесеци? Нећемо ваљда о економији, школству или недајбоже здравству?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yеах

27.01.2017 15:41

Глупо би било расправљати и о незапослености, корупцији и о организованом криминалу, а посебно о превеликим платама политицара, они не као да су плаве крви него ријетки, јос неоткривени ријетки елементи,

Name

007

27.01.2017 15:19

Значи никад,јер смо мнооооооооооого далеко од ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гегула

27.01.2017 15:23

Ко овдје кога прави будалом? Додик и Човић "праве" нови закон о Уставном суду БиХ, а г-дин Вигемарк тврди да то не може бз промјене Устава БиХ. Осим тога, сасвим је сигурно да бошњачка страна неће пристати на Додиков и Човићев закон тако да че се то дуго вртити у кругу, а економија и стандард грађана ће бити запостављени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кестен

27.01.2017 16:46

Па мало сконтај ста је писац хтио да казе ... ако се Додик и Цовиц договоре сада (то не мора бити Додик и Цовиц мозе битли било који други будуци политицки представник ова два народа), ста то треба да знаци ... то знаци да це "медјународна заједница" морати да мијења своју политику према БиХ а самим тим и г. Бакир И. неце висе моци закувавати измедју нас самих а и нас и других на просторима РС а и сире. А та твоја прица о економији, запосљавању ... од тог нема ниста док се не ослободимо од невладиних организација, комесара за ово оно, представника за ово и оно, струцњака за економију итд итд. Има једна "мала" земља мало веца од нас која је била на кољенима 90'тих. Све сто је се могло опљацкати и прењети на запад пренијело се (наравно уз помоц страних инвестиција) а потом уз тобоз фразу људска права, демократије, људске слободе покусало је се демографски, економски а затим и војним путем "ослободити" а потом су мислили је и подијелити и експлоатисати у недоглед. али "њет" (бар за сада нису успјели). Али ми им додјемо као добар полигон за вјезбу. Јеси ли сад сконто или си вец све знао али мало пуцас рекламу "стране инвестиције, економија, запосљавање, Евроатланске интеграције, људска права и слободе ..."

Name

херцеговац

27.01.2017 17:01

Додик и Човић су договорили подјелу БиХ што подразумјева много уступака на штету Републике Српске односно припајање читавих насеља такозваном трећем ентитету. То подразумјева и утапање Берковића у општину Столац како би ХЕ Дабар после изградње у РС припала Човићу и била би кориштена за њихов заједнички пројекат.

Name

пирмо пирмо

27.01.2017 17:04

Чуј економија и стандард грађана??? О чему ти причаш??у којем рјечнику то нађе то нисам чуо од 90-тих год.

Name

патриота ,

27.01.2017 17:31

Моје лицно мисљење је да су се Срби борили против босне какву је планиро алија а сад на том ради његов бакир . знаци кад медју народна заједница ради против интереса Р.С муслиманима је ок цим се срби успротиве ови одма да се ради против дејтона.и тако јос мозе трајат 100 год.зато иако не цијеним додика слазем се да се треба одвојит И онда треба радит на свима за које се зна да су се бавили криминалом па И додика.њима треба срби да суде а не неки србомрзци.

Name

НЕ ЗНА СЕ ЦИЈИ ЈЕ У ЦИЈОЈ

27.01.2017 17:49

Мене све ово подсјеца на серију "Луд, збуњен, нормалан" Рецимо на једној страни Цовиц и Бакир су за то да БХ призна Косово а Додике је против. На другој страни Додик и Цовиц су за промјену устава, а Бакир је против

Name

Прле

27.01.2017 16:02

Кратко и јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кестен

27.01.2017 17:55

Опет она "класика" Додик и Цовиц (сутра це бит Иваниц и неко други). Коме не одговара договор Срба и Хрвата у БиХ (неказем да га треба бити)? Ко зели да "ко-бајаге" има историјски договор Босњака и Срба (неказем да народи то не зеле)? Ко је проигравао Хрвате прије ових избора а нас послије ових избора? Па то сви знамо само они који падају на прицу ови це нам узет' ово или оно, или су наивни (ууухх, договорили су овај узима моју медју.."е Дино нецемо тако -- Сјецас ли се Доли Бел") или знају ста прицају ал' мало закувавају.

Name

Хити

27.01.2017 18:53

Завади па владај.Цовиц то добро користи.Завади Додика са Бакиром а он се ту надје као миротворац да исправља криве Дрине.Додик га треба да парира Бакиру , а Бакир га треба да парира Додику..Док се ова двојица "кољу" он ради свој посао..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

28.01.2017 09:47

Лупетање! Уставни суд БиХ је средство политичког притиска Бошњака над друга два народа. Исто важи у за Суд и Тужилаштво БиХ. Због те чињенице у БиХ не постоји владавина права, а где тога нема нема ни слобода.

ОДГОВОРИТЕ