Оптужница против Викића, Пушине...

Суд Босне и Херцеговине је 13. јануара потврдио оптужницу која оптужене Драгана Викића, Јусуфа Пушину, Нермина Узуновића и Младена Човчића терети да су починили кривично дјело ратни злочин против ратних заробљеника.

Босна и Херцеговина 27.01.2017 | 10:54
Оптужница против  Викића, Пушине...
Оптужница терети оптужене да су у вријеме рата и оружаног сукоба у Босни и Херцеговини у току априла 1992. године између припадника оружаних снага Армије БиХ и јединица територијалне одбране и резервног састава ЈНА стављених под јединствену команду Војске Републике Српске стационираних у касарни у Лукавици, Нермин Узуновић и Младен Човчић, у својству припадника јединице резервног састава Специјалне јединице, заједно с њима познатима припадницима Специјалне јединице и припадницима јединице резервног састава починили убиство заробљених припадника Војске Републике Српске.
 
Даље се наводи да се Драган Викић терети да је у својству команданта Одреда милиције, Специјалне јединице МУП-а РБиХ и команданта јединица резервног састава Специјалне јединице МУП-а РБиХ и Јусуф Пушина, у својству помоћника министра за униформисану полицију МУП-а РБиХ, као надређене особе знали или могли знати да се њима подређени спремају учинити кривично дјело убиства ратних заробљеника пропустили да спријече учињење кривичног дјела, односно да предузму потребне и разумне мјере да починиоци кривичног дјела буду кажњени.

Извор: Вијести.ба 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Никола

27.01.2017 09:58

А Херенда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Никола

27.01.2017 11:46

Ужива имунитет који му је обезбједила СДА и гостопримство у. како се прича, Холандији. Ово је фарса у којој ће се водити поступак против лица која нису директни извршиоци. Пресуда ће гласити нису криви, и предмет ће се тако затворити.Довођењем Херенде пред тужилаштво и суд била би велика бламажа за политички и војни врх тзв . рбих. којом би се нарушио карактер рата. Свакако да се чека да вријеме ''поједе'' све доказе о недјелима шева.

Name

007

27.01.2017 10:13

Време је да и ти проговориш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

27.01.2017 10:26

Ста је са Херендом И Севама , И птице на грани знају ко је крив за ове ликвидације , медјутим копајуци по Севама долази се Изетбеоговица , бице на крају , тресла се гора родио се мис !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циркус

27.01.2017 10:59

Викић везе нема са овим што се спомиње, тужилаштво зна у најмањи детаљ ко је иза наводних убистава, знају и дјеца у вртићима. Зна се гдје су убице, шта су доручковали и шта су вечерали. Ово ми више личи на покушај провоцирања мало већих инцидената. Познавајући колико поштовање у Сарајеву ужива Викић, могли би Сарајлије запалити Бакира и предсједништво скупа (ако Бог да). Какви се талови ломе преко његових леђа остаје да се види...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

27.01.2017 12:24

Па то је онда одлично! Нека Викић на суду изнесе своја сазнања, а верујем да их има. Битно је да истина изађе на видело и да кривци, не било ко него кривци, буду осуђени. Нека Викић у јавност изнесе оно што зна.

Name

Драган

27.01.2017 11:17

Ко пише ове оптужнице? Тај их пише тако да падну на суду! Нису они убили никакве припаднике ВРС, убили су заробљене припаднике ЈНА која је била једина регуларна војна сила у том моменту. Све остало су биле паравојске и параполиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.01.2017 12:23

Није била легална јер је БиХ вец била медјународно призната дрзава.

Name

рере

27.01.2017 13:41

22. Априла када се злочин догодио ЈНА је била легално присутна у Социјалистичкој Републици Босни и Херцеговини. До 15.05.1992. године су вођени преговори и договори о повлачењу војних ефектива ЈНА из тзв.бих. У то вријеме, по наређењу СДА вршени су напади на војне објекте, ради изазивања сукоба и оправдавања рата, на који су се одлучили алија изетбеговић и његови послушници. Редали су се злочини као што је убијање војника ЈНА на Скендерији, Добровољачка, Тузланска колона итд. У грађанском и вјерском рату које је задесио овај регион нико није невин . Злочина је било на свим странама и за то требају сви да одговарају који су их чинили.

Name

Ре Драган

27.01.2017 13:47

Опет се кријес иза српско имена рдјо! Питај бабу коју си ти славу преци славил??!

Name

Драган

28.01.2017 09:28

За ре драган: не знам да ли се овај коментар односи на мене. нешто си ти помешао, пријатељу. ја немам бабу, имам оца, знам коју славу славим и никад се нисам крио иза било каквог имена. препоручујем ти да пажљивије прочиташ мој коментар и разумећеш шта сам желео да кажем.

Name

Драгутин

27.01.2017 11:39

Ти баш баш умеш да одабереш страну.Подржаваш неки народ без историје,без адресе улице и броја.Свака ти част на избору стране.И за њих правиш злочине над Србима.Е мој Драгане види се да си био обичан пандур који незна ни своје порекло.Пронађи се у народној песми “Јаничар“, да си је икад послушо не би тако нешто починио Драгане-Јаничаре наш 20-тог века.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нешо

27.01.2017 12:03

А Зоран Чегар...

ОДГОВОРИТЕ