Покушај Калифорније да се отцијепи

Изборни званичници америчке државе Калифорније покренули су још један приједлог, којим се покушава издвајање ове државе из САД.

Свијет 27.01.2017 | 09:45
Покушај Калифорније да се отцијепи
Приједлог је упућен канцеларији државног секретара Калифорније у коме се од гласача тражи да укину дио Устава у коме се Калифорнија проглашава неодвојивим дијелом САД.

Уколико се приједлог квалификује за гласање и уколико га гласачи одобре то ће бити корак ка будућем изјашњавању о томе да ли Калифорнија треба да се отцијепи од САД и формира самосталну државу.

Државни секретар Алекс Падиља рекао је да је групи "Да - кампања за независност Калифорније" одобрено да прикупи близу 600.000 потписа гласача колико је потребно за планирање гласања, преноси АП.

Слични ранији покушаји да се Калифорнија успостави као самостална држава су пропали.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Додик

27.01.2017 08:56

Це бити ангазован као сарадник на проводјењу референдума и то по замолници Трампа коју му је обезбиједила Зељкица и Кесиц.Троскови падају на терет УСА

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

27.01.2017 09:01

Па сто ми се не јавите, дацу вам детаљно како да потросите миљарду за анкету!! А другу Цовицу се јавите за федерализацију. На договоре саљем Зељку и њеног савјетника, моју зену. Цијена? Ситница

ОДГОВОРИТЕ