Pokušaj Kalifornije da se otcijepi

Izborni zvaničnici američke države Kalifornije pokrenuli su još jedan prijedlog, kojim se pokušava izdvajanje ove države iz SAD.

Svijet 27.01.2017 | 09:45
Pokušaj Kalifornije da se otcijepi
Prijedlog je upućen kancelariji državnog sekretara Kalifornije u kome se od glasača traži da ukinu dio Ustava u kome se Kalifornija proglašava neodvojivim dijelom SAD.

Ukoliko se prijedlog kvalifikuje za glasanje i ukoliko ga glasači odobre to će biti korak ka budućem izjašnjavanju o tome da li Kalifornija treba da se otcijepi od SAD i formira samostalnu državu.

Državni sekretar Aleks Padilja rekao je da je grupi "Da - kampanja za nezavisnost Kalifornije" odobreno da prikupi blizu 600.000 potpisa glasača koliko je potrebno za planiranje glasanja, prenosi AP.

Slični raniji pokušaji da se Kalifornija uspostavi kao samostalna država su propali.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dodik

27.01.2017 08:56

Ce biti angazovan kao saradnik na provodjenju referenduma i to po zamolnici Trampa koju mu je obezbijedila Zeljkica i Kesic.Troskovi padaju na teret USA

ODGOVORITE
Name

mile

27.01.2017 09:01

Pa sto mi se ne javite, dacu vam detaljno kako da potrosite miljardu za anketu!! A drugu Covicu se javite za federalizaciju. Na dogovore saljem Zeljku i njenog savjetnika, moju zenu. Cijena? Sitnica

ODGOVORITE