Халиловић опет у Примери! Да ли је он то играч само за мале клубове?!

Хрват после само шест месеци напустио Хамбургер!

Фудбал 28.01.2017 | 18:00
Халиловић опет у Примери! Да ли је он то играч само за мале клубове?!
Сада је и званично потврђено: Ален Халиловић је нови играч шпанског Лас Палмаса!

Талентовани хрватски везиста се тако враћа у Примеру после само једне полусезоне. Прилично лоше у којој није испунио очекивања. Лас Палмас је договорио са Хамбургером позајмицу у трајању од 18 месеци.  

Хамбургер је прошлог лета купио Халиловића из Барселоне у трансферу тешком 5.000.000 евра, а Барса је у уговор бацила повратну клаузулу која јој је гарантовала да у наредне две године може да врати Хрвата на Камп Ноу по фиксној цени. Зато је за прелазак Халиловића на Канарска острва била потребна и сагласност из Каталоније.

Лас Палмас ће за једноипогодишњу позајмицу Хрвата платити 2.000.000 евра, а уколико буде желео да га откупи потпуно мораће да Немцима исплати додатних 4.000.000 евра. Барселона и даље има опцију да Халиловића наредног лета врати на Камп Ноу за 10.000.000 евра, а на крају следеће сезоне за 12.500.000 европских новчаница.

Халиловић је прошле сезоне блистао на позајмици из Барселоне у Спортингу из Хихона. Међутим, није се снашао под притиском у Хамбургеру и одиграо је тек шест утакмица, углавном уалзећи  са клупе.

У Спортингу је добро прошао, можда то буде случај и са Лас Палмасом. У великим клубовима до сада није успевао да се избори за битнију улогу, али тек су му је 20 година. Замениће Серхија Арауха који се преселио у АЕК из Атине. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар