Halilović opet u Primeri! Da li je on to igrač samo za male klubove?!

Hrvat posle samo šest meseci napustio Hamburger!

Fudbal 28.01.2017 | 18:00
Halilović opet u Primeri! Da li je on to igrač samo za male klubove?!
Sada je i zvanično potvrđeno: Alen Halilović je novi igrač španskog Las Palmasa!

Talentovani hrvatski vezista se tako vraća u Primeru posle samo jedne polusezone. Prilično loše u kojoj nije ispunio očekivanja. Las Palmas je dogovorio sa Hamburgerom pozajmicu u trajanju od 18 meseci.  

Hamburger je prošlog leta kupio Halilovića iz Barselone u transferu teškom 5.000.000 evra, a Barsa je u ugovor bacila povratnu klauzulu koja joj je garantovala da u naredne dve godine može da vrati Hrvata na Kamp Nou po fiksnoj ceni. Zato je za prelazak Halilovića na Kanarska ostrva bila potrebna i saglasnost iz Katalonije.

Las Palmas će za jednoipogodišnju pozajmicu Hrvata platiti 2.000.000 evra, a ukoliko bude želeo da ga otkupi potpuno moraće da Nemcima isplati dodatnih 4.000.000 evra. Barselona i dalje ima opciju da Halilovića narednog leta vrati na Kamp Nou za 10.000.000 evra, a na kraju sledeće sezone za 12.500.000 evropskih novčanica.

Halilović je prošle sezone blistao na pozajmici iz Barselone u Sportingu iz Hihona. Međutim, nije se snašao pod pritiskom u Hamburgeru i odigrao je tek šest utakmica, uglavnom ualzeći  sa klupe.

U Sportingu je dobro prošao, možda to bude slučaj i sa Las Palmasom. U velikim klubovima do sada nije uspevao da se izbori za bitniju ulogu, ali tek su mu je 20 godina. Zameniće Serhija Arauha koji se preselio u AEK iz Atine. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar