Подршка исламистима коштала га уговора!

Дармштад раскинуо уговор са 28-годишњим везистом због повезаности са организацијом за коју немачке власти тврде да има везе са тврдокорним исламистима.

Фудбал 28.01.2017 | 17:00
Подршка исламистима коштала га уговора!
Енис Бен-Хатира (на фотографији лево), више није фудбалер Дармштада, у чије редове је прешао летос из Ајнтрахт Франкурта.

Клуб је саопштио да је дошло до споразумног раскида уговора, пошто је 28-годишњи фудбалер средине терна рођен у Берлину, али пореклом из Туниса, јавно подржао организацију за коју немачке власти тврде да има чврсте везе са тврдокорним исламистима.

У питању је организација "Ансар интернешнал", која себе описује као хуманитарну организацију за помоћ муслиманима у Немачкој и иностранству.

Од када се фудбалер јавно огласио, навијачи су почели да га критикују, а пошто је притисак постао све већи, клуб и фудбалер закључили су да је растанак најбоље решење.

Бен-Хатира је играо за млађе категорије немачке репрезентације, али је потом у сениорској конкуренцији наступао за Тунис. Ове сезоне је одиграо 11 утакмица за Дармштад и постигао један гол.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар