Podrška islamistima koštala ga ugovora!

Darmštad raskinuo ugovor sa 28-godišnjim vezistom zbog povezanosti sa organizacijom za koju nemačke vlasti tvrde da ima veze sa tvrdokornim islamistima.

Fudbal 28.01.2017 | 17:00
Podrška islamistima koštala ga ugovora!
Enis Ben-Hatira (na fotografiji levo), više nije fudbaler Darmštada, u čije redove je prešao letos iz Ajntraht Frankurta.

Klub je saopštio da je došlo do sporazumnog raskida ugovora, pošto je 28-godišnji fudbaler sredine terna rođen u Berlinu, ali poreklom iz Tunisa, javno podržao organizaciju za koju nemačke vlasti tvrde da ima čvrste veze sa tvrdokornim islamistima.

U pitanju je organizacija "Ansar internešnal", koja sebe opisuje kao humanitarnu organizaciju za pomoć muslimanima u Nemačkoj i inostranstvu.

Od kada se fudbaler javno oglasio, navijači su počeli da ga kritikuju, a pošto je pritisak postao sve veći, klub i fudbaler zaključili su da je rastanak najbolje rešenje.

Ben-Hatira je igrao za mlađe kategorije nemačke reprezentacije, ali je potom u seniorskoj konkurenciji nastupao za Tunis. Ove sezone je odigrao 11 utakmica za Darmštad i postigao jedan gol.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar