Трамп од Мексика тражи да плати зид

Амерички председник Доналд Трампа поручио је јуче мексичком колеги Енрикеу Пењи Њету да би требало да откаже предстојећу посету Вашигтону уколико Мексико одбија да плати изградњу зида дуж границе две земље.

Свијет 27.01.2017 | 07:32
Трамп од Мексика тражи да плати зид
"Уколико Мексико није спреман да плати за преко потребан зид, онда би било боље да се откаже предстојећи састанак", навео је Трамп на свом налогу на Твитеру.

Подсетио је и да трговински дефицит САД са Мексиком износи 60 милијарди долара, пренео је Ројтерс.

Колега из Мексика је то послушао, и отказао долазак заказан за 31. јануара у Вашингтону.

Њето је претходно поручио да Мексико неће да плати погранични зид Доналда Трампа.

Он је то изјавио пошто је амерички председник потписао директиве за изградњу зида на граници са Мексиком који ће бити дугачак 3.200 километара.

Председник Мексика није коментарисао спекулације да, после одлуке Трампа, разматра могућност да откаже планирану посету Вашингтону следеће недеље.

Трамп је прекјуче у Министарству унутрашње безбедности рекао да његове акције у вези имиграције показују да САД враћају контролу на својим границама.

Трамп је навео да ће његова администрација радити заједно са Мексиком на повцећању безбедности обе земље, као и да ће блиско сарађивати по том питању.

"Сачуваћемо животе на обе стране границе", рекао је Трамп, након потписивања директива о подизању зида на граници са Мексиком.

Извор:Мондо.рс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

27.01.2017 09:58

Трамп је прави бизнисмен. Американци да праве зит дуз границе са Мексиком, а други да плати. Оваквог захтјева до сада није било у медјународним односима. Барем не тако јавно изнесеног.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гррррр

27.01.2017 15:56

Амери су принудјени да граде зид на граници са Мексиком јер мексичка влада подстиче илегалне преласке у УСА ради владстите користи и то годинама. Зато треба да плате трошкове изнудјеног зида. Ко се не слаже са овим нека скине улазна врата са своје куче па нек по њој вршља ко хоце. .

Name

Мексиканац

27.01.2017 18:19

Па да комсијине кокоси улазе у моје неоградјено двористе и ја оградим двористе и комсија да ми плати ограду и то неку росвајну или алуминиску. Како да не!!! И Србија треба да плати Мадјарима ограду због емиграната из Сирије или мозда Сирија. Какве глупости од тако озбиљњих људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе

28.01.2017 04:06

Овако су сарајевски јалијаси продавали цигле на Басцарсиј. Овај Трумп сваког дана, у сваком погледу, све висе напредује. Добице и други мандат!

ОДГОВОРИТЕ