Tramp od Meksika traži da plati zid

Američki predsednik Donald Trampa poručio je juče meksičkom kolegi Enrikeu Penji Njetu da bi trebalo da otkaže predstojeću posetu Vašigtonu ukoliko Meksiko odbija da plati izgradnju zida duž granice dve zemlje.

Svijet 27.01.2017 | 07:32
Tramp od Meksika traži da plati zid
"Ukoliko Meksiko nije spreman da plati za preko potreban zid, onda bi bilo bolje da se otkaže predstojeći sastanak", naveo je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

Podsetio je i da trgovinski deficit SAD sa Meksikom iznosi 60 milijardi dolara, preneo je Rojters.

Kolega iz Meksika je to poslušao, i otkazao dolazak zakazan za 31. januara u Vašingtonu.

Njeto je prethodno poručio da Meksiko neće da plati pogranični zid Donalda Trampa.

On je to izjavio pošto je američki predsednik potpisao direktive za izgradnju zida na granici sa Meksikom koji će biti dugačak 3.200 kilometara.

Predsednik Meksika nije komentarisao spekulacije da, posle odluke Trampa, razmatra mogućnost da otkaže planiranu posetu Vašingtonu sledeće nedelje.

Tramp je prekjuče u Ministarstvu unutrašnje bezbednosti rekao da njegove akcije u vezi imigracije pokazuju da SAD vraćaju kontrolu na svojim granicama.

Tramp je naveo da će njegova administracija raditi zajedno sa Meksikom na povcećanju bezbednosti obe zemlje, kao i da će blisko sarađivati po tom pitanju.

"Sačuvaćemo živote na obe strane granice", rekao je Tramp, nakon potpisivanja direktiva o podizanju zida na granici sa Meksikom.

Izvor:Mondo.rs

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

27.01.2017 10:58

Tramp je pravi biznismen. Amerikanci da prave zit duz granice sa Meksikom, a drugi da plati. Ovakvog zahtjeva do sada nije bilo u medjunarodnim odnosima. Barem ne tako javno iznesenog.

ODGOVORITE
Name

Grrrrr

27.01.2017 16:56

Ameri su prinudjeni da grade zid na granici sa Meksikom jer meksička vlada podstiče ilegalne prelaske u USA radi vladstite koristi i to godinama. Zato treba da plate troškove iznudjenog zida. Ko se ne slaže sa ovim neka skine ulazna vrata sa svoje kuče pa nek po njoj vršlja ko hoce. .

Name

Meksikanac

27.01.2017 19:19

Pa da komsijine kokosi ulaze u moje neogradjeno dvoriste i ja ogradim dvoriste i komsija da mi plati ogradu i to neku rosvajnu ili aluminisku. Kako da ne!!! I Srbija treba da plati Madjarima ogradu zbog emigranata iz Sirije ili mozda Sirija. Kakve gluposti od tako ozbiljnjih ljudi.

ODGOVORITE
Name

He he

28.01.2017 05:06

Ovako su sarajevski jalijasi prodavali cigle na Bascarsij. Ovaj Trump svakog dana, u svakom pogledu, sve vise napreduje. Dobice i drugi mandat!

ODGOVORITE