Србачка школа добила столарију и рачунаре

Ученици и наставници највеће србачке основне школе „Јован Јовановић Змај“ немају проблема са гријањем, као што ових дана имају многе школе у Републици Српској, а захваљујући донацији Министарства просвјете, у овој школи ће се ускори ријешити и проблем дотрајале столарије у мокрих чворова, као и застарјеле информатичке опреме. Након разговора са руководством општине и школе, министар Дане Малешевић је прихватио апликације и за ову намјену одобрио 11.000 конвертибилних марака.

Република Српска 26.01.2017 | 19:55
Србачка школа добила столарију и рачунаре
„Ова помоћ је заиста значајна и ми смо захвални ресорном министарству на разумјевању, јер врата на мокрим чворовима у овој школи нису мијењана 40 година, од изградње школског објекта. У централној и подручним школама биће уграђена врата, која су већ набављена и њихова уградња је почела“, изјавио је за БН телевизију начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Србац Марко Михољчић. Он додаје да ће се ове године пажња посветити реализацији пројеката енергетске обнове, изградњи фасада и система гријања у свим школама.

Директор основне школе „Јован Јовановић Змај“ у Српцу Велибор Малетић каже да ова школа и њени ученици нису могли добити бољи поклон за школску славу – Савиндан.




„Након санације крова и столарије, замјена врата на мокрим чворовима и осавремењавање рачунарске опреме у кабинетима информатике био је наш приоритет. Врата су дотрајала, а рачунари које имамо у школама су застарјели, па ће нам новије генерације рачунара добро доћи у образовању ученика. Дио опреме неће бити инсталиран само у централној школи, него и у подручним школама у Ножичком, Кобашу, Старом Мартинцу, Повеличу, Каоцима и Новој Веси“, за БН телевизију изјавио је директор Велибор Малетић.




Купљено је 10 рачунара са опремом и 5 штампача. Малетић са поносом истиче постављање нове ограде дворишта школе набављене властитим средствима и уз помоћ донатора, док су радове извели кућни мајстори школе.

У плану је и унапређење хортикултуре, али и заштита дјечијих играоница код школе, које су на мети вандала, додаје Малетић.

БН телевизија (С.К.)

Коментари / 0

Оставите коментар