Srbačka škola dobila stolariju i računare

Učenici i nastavnici najveće srbačke osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ nemaju problema sa grijanjem, kao što ovih dana imaju mnoge škole u Republici Srpskoj, a zahvaljujući donaciji Ministarstva prosvjete, u ovoj školi će se uskori riješiti i problem dotrajale stolarije u mokrih čvorova, kao i zastarjele informatičke opreme. Nakon razgovora sa rukovodstvom opštine i škole, ministar Dane Malešević je prihvatio aplikacije i za ovu namjenu odobrio 11.000 konvertibilnih maraka.

Republika Srpska 26.01.2017 | 19:55
Srbačka škola dobila stolariju i računare
„Ova pomoć je zaista značajna i mi smo zahvalni resornom ministarstvu na razumjevanju, jer vrata na mokrim čvorovima u ovoj školi nisu mijenjana 40 godina, od izgradnje školskog objekta. U centralnoj i područnim školama biće ugrađena vrata, koja su već nabavljena i njihova ugradnja je počela“, izjavio je za BN televiziju načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Srbac Marko Miholjčić. On dodaje da će se ove godine pažnja posvetiti realizaciji projekata energetske obnove, izgradnji fasada i sistema grijanja u svim školama.

Direktor osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Srpcu Velibor Maletić kaže da ova škola i njeni učenici nisu mogli dobiti bolji poklon za školsku slavu – Savindan.




„Nakon sanacije krova i stolarije, zamjena vrata na mokrim čvorovima i osavremenjavanje računarske opreme u kabinetima informatike bio je naš prioritet. Vrata su dotrajala, a računari koje imamo u školama su zastarjeli, pa će nam novije generacije računara dobro doći u obrazovanju učenika. Dio opreme neće biti instaliran samo u centralnoj školi, nego i u područnim školama u Nožičkom, Kobašu, Starom Martincu, Poveliču, Kaocima i Novoj Vesi“, za BN televiziju izjavio je direktor Velibor Maletić.




Kupljeno je 10 računara sa opremom i 5 štampača. Maletić sa ponosom ističe postavljanje nove ograde dvorišta škole nabavljene vlastitim sredstvima i uz pomoć donatora, dok su radove izveli kućni majstori škole.

U planu je i unapređenje hortikulture, ali i zaštita dječijih igraonica kod škole, koje su na meti vandala, dodaje Maletić.

BN televizija (S.K.)

Komentari / 0

Ostavite komentar