Агаси поручио Марију: Буди срећнији, не свађај се са самим собом!

Андре Агаси, некада први рекет света и освајач осам Гренд Слем трофеја, поручио је Ендију Марију "да буде смиренији, односно да се не свађа са самим собом"...

Тенис 28.01.2017 | 17:15
Агаси поручио Марију: Буди срећнији, не свађај се са самим собом!
Легендарни Американац каже да је очекивао да ће Шкот испунити свој потенцијал и постати први играч планете.

"Заиста је импресиван начин на који је постао први рекет света. Одувек сам говорио да никада није испунио свој потпуни потенцијал. Опет, изузетно је снажан у одређеним стварима, иако није толико самоуверен у њих, док у неким стварима није. С друге стране, као што сам често истицао, ако му одузмете пет одсто дефанзивних могућност, може постати још бољи, али само ако игра агресивно. Та агресивност и јесте највећа промена у његовој игри, што свакако додатно компликује посао противнику", сматра Агаси.

Такође, човек који је четири пута освајао Аустралиан Опен верује и да Мари може да поради на психичком плану и приступу мечевима.

"Очекујем да буде још бољи, како време буде одмицало, али ће морати да дочека све то психички спреман. То је очигледно. Такође, волео бих да га видим смиренијег и срећнијег на терену.... Да поседујем све оно што он има у игри, много више би се смејао на терену, уместо да се 'свађам' са самим собом", закључио је Агаси.

Мари је учешће на првом Гренд Слему сезоне, његовом првом од када је на челу АТП каравана, завршио већ у трећој рудни, поразом од Мише Зверева.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар