Agasi poručio Mariju: Budi srećniji, ne svađaj se sa samim sobom!

Andre Agasi, nekada prvi reket sveta i osvajač osam Grend Slem trofeja, poručio je Endiju Mariju "da bude smireniji, odnosno da se ne svađa sa samim sobom"...

Tenis 28.01.2017 | 17:15
Agasi poručio Mariju: Budi srećniji, ne svađaj se sa samim sobom!
Legendarni Amerikanac kaže da je očekivao da će Škot ispuniti svoj potencijal i postati prvi igrač planete.

"Zaista je impresivan način na koji je postao prvi reket sveta. Oduvek sam govorio da nikada nije ispunio svoj potpuni potencijal. Opet, izuzetno je snažan u određenim stvarima, iako nije toliko samouveren u njih, dok u nekim stvarima nije. S druge strane, kao što sam često isticao, ako mu oduzmete pet odsto defanzivnih mogućnost, može postati još bolji, ali samo ako igra agresivno. Ta agresivnost i jeste najveća promena u njegovoj igri, što svakako dodatno komplikuje posao protivniku", smatra Agasi.

Takođe, čovek koji je četiri puta osvajao Australian Open veruje i da Mari može da poradi na psihičkom planu i pristupu mečevima.

"Očekujem da bude još bolji, kako vreme bude odmicalo, ali će morati da dočeka sve to psihički spreman. To je očigledno. Takođe, voleo bih da ga vidim smirenijeg i srećnijeg na terenu.... Da posedujem sve ono što on ima u igri, mnogo više bi se smejao na terenu, umesto da se 'svađam' sa samim sobom", zaključio je Agasi.

Mari je učešće na prvom Grend Slemu sezone, njegovom prvom od kada je na čelu ATP karavana, završio već u trećoj rudni, porazom od Miše Zvereva.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar