Путин хитно тражи још јачу војску

Руски председник Владимир Путин позвао је данас на јачање руских оружаних снага и "борбене способности" укључујући и скраћивање времена за распоређивање војних јединица.

Свијет 26.01.2017 | 16:35
Путин хитно тражи још јачу војску
"Значај копнених снага удружених са авијацијом и морнарицом у војним конфликтима је висок. Наш задатак је да им пружимо најбољу хардверску подршку и савремену опрему како би значајно повећали своје борбене способности" рекао је Путин, а преноси "Спутњик интернешанл".

Руски председник је нагласио и да је мобилност једна од главних показатеља спремности копнених снага.

"То се односи на трансфер јединица на велике даљине и њихово брзо распоређивање. Морамо да смањимо време за обављање таквих делатности" додао је Путин.

Он је такође нагласио да се нада да ће руске оружане снаге бити значајно ојачане новим борбеним авионима "миг-35".

"Пре свега желим да вам честитам на овом важном догађају, пред почетак пробних летова нашег новог лаког "миг-35" борца"  поручио је на видео-конференцији поводом почетка тестирања новог модела авијације.

Путин је рекао и да нови борбени авион има побољшана својства, да је опремљен бољим оружјем и способан да прати од 10 до 30 циљева.

"Веома се надам да ће наше оружане снаге бити знатно ојачане овим авионом" истакао је.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хе хе

26.01.2017 16:40

Не би ли се ста продало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма не

26.01.2017 18:52

Он то ставља у други план. Ја волим Русе, али ово не мирисе на добро. Да ли це покусати силом да удје у Европу опет? Ја се сјецам Цеха како су плакали, а ми тад дјеца их тјесили не знајуци ста је то рат без Сваба и партизана. Страсно се бринем јер имам двоје старох који не мо бјезати као 1992

ОДГОВОРИТЕ