Putin hitno traži još jaču vojsku

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je danas na jačanje ruskih oružanih snaga i "borbene sposobnosti" uključujući i skraćivanje vremena za raspoređivanje vojnih jedinica.

Svijet 26.01.2017 | 16:35
Putin hitno traži još jaču vojsku
"Značaj kopnenih snaga udruženih sa avijacijom i mornaricom u vojnim konfliktima je visok. Naš zadatak je da im pružimo najbolju hardversku podršku i savremenu opremu kako bi značajno povećali svoje borbene sposobnosti" rekao je Putin, a prenosi "Sputnjik internešanl".

Ruski predsednik je naglasio i da je mobilnost jedna od glavnih pokazatelja spremnosti kopnenih snaga.

"To se odnosi na transfer jedinica na velike daljine i njihovo brzo raspoređivanje. Moramo da smanjimo vreme za obavljanje takvih delatnosti" dodao je Putin.

On je takođe naglasio da se nada da će ruske oružane snage biti značajno ojačane novim borbenim avionima "mig-35".

"Pre svega želim da vam čestitam na ovom važnom događaju, pred početak probnih letova našeg novog lakog "mig-35" borca"  poručio je na video-konferenciji povodom početka testiranja novog modela avijacije.

Putin je rekao i da novi borbeni avion ima poboljšana svojstva, da je opremljen boljim oružjem i sposoban da prati od 10 do 30 ciljeva.

"Veoma se nadam da će naše oružane snage biti znatno ojačane ovim avionom" istakao je.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

He he

26.01.2017 16:40

Ne bi li se sta prodalo.

ODGOVORITE
Name

Ma ne

26.01.2017 18:52

On to stavlja u drugi plan. Ja volim Ruse, ali ovo ne mirise na dobro. Da li ce pokusati silom da udje u Evropu opet? Ja se sjecam Ceha kako su plakali, a mi tad djeca ih tjesili ne znajuci sta je to rat bez Svaba i partizana. Strasno se brinem jer imam dvoje staroh koji ne mo bjezati kao 1992

ODGOVORITE