Бане се враћа у Русију?!

Капитен репрезентације Србије могао би у наредних неколико дана да напусти Челси и готово после деценије да се врати у руску Премијер лигу.

Фудбал 28.01.2017 | 10:00
Бане се враћа у Русију?!
Бранислав Ивановић могао би после десет година да се врати у Русију.

Капитен репрезентације Србије у Челси је стигао из московске Локомотиве 2008. године за 12 милиона евра, а сада је интересовање за њега показао Зенит.

Занимљиво је да је целу причу "открио" Андреа Д’Амико, менаџер дефанзивца Зенита Доменика Кришита.

"Интер је, пре годину дана, покушао да ангажује Кришита, али је Зенит одбио да га прода. Сапуница о Кришитовом одласку траје веома дуго због његове универзалности. Са Жирковим на позицији бека, Мирча Луческу Кришита може да користи као централног дефанзивног играча, међутим, Зениту је потребна замена за Ломбертса и веома је близу ангажовања Ивановиц́а", изјавио је Д'Амико, преноси "Спутњик".

Иако су Евертон, Лестер и Вест Вем, такође, у трци за довеђење Ивановића, "Дејли мејл" преноси да је дефанзивац Челсија најближи повратку у Русију.

Они наводе да је Ивановић већ започео преговоре са Зенитом и да би током викенда могао да отпутује у Русију и потпише уговор на три и по године.

Бранислав Ивановић има уговор са Челсијем на још шест месеци, али је лондонски клуб спреман да му изађе и сусрет и одобри трансфер ове зиме. Они су му наводно већ дозволили да наредних дана оде у Русију, ако постигне договор и жели да парафира уговор.

Ивановић је члан Локомотиве из Москве био од почетка 2006. до почетка 2008. године и у том периоду освојио је Куп Русије.

Са Челсијем, за који је одиграо 376 мечева, освојио је, између осталих, трофеј Лиге шампиона и Лиге Европе, као и две титуле у Премијер лиги.

Екипа Зенита, која је прошле сезоне била трећа у Премијер лиги Русије, тренутно заузима друго место на табели са 35 бодова, пет мање од водећег Спартака из Москве.

Вртело се његово име уочи почетка и у уводним даним прелазног рока, доводио се Бранислав Ивановић у  везу са бројним клубовима међу којима се посебно истицао Јувентус. И онда тишина и одједном - БУМ! Спорт Експрес, можда и најпоузданији извор из Русије, тврди да је Зенит договорио све око доласка Бранислава Ивановића у Санкт Петербург!

А да прича изгледа уверљивије ту су и детаљи. Капитен српске репрезентације ће потписати уговор на две године, а годишње ће у Зениту зарађивати округло 5.000.000 евра! Значајно више од 2.300.000 колико му је наводно нудио Јувентус.

Спорт Експрес не оставља никакву дилему да ће 32-годишњи дефанзивац напустити Челси и стићу у Зенит. Кажу да је само питање током ког ће од наредних неколико дана посао бити озваничен.

Уосталом, Антонио Конте му је већ одузео место у Челсијевих стартних 11, а како се већ наосвајао трофеја у Енглеској (две титуле у Премијер лиги, три ФА купа, Лига шампиона, Лига Европе…) био је ред да са своје 32 године наплати големо искуство.

Сума од 5.000.000 евра годишње у Европи? Озбиљна прича.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар