Bane se vraća u Rusiju?!

Kapiten reprezentacije Srbije mogao bi u narednih nekoliko dana da napusti Čelsi i gotovo posle decenije da se vrati u rusku Premijer ligu.

Fudbal 28.01.2017 | 10:00
Bane se vraća u Rusiju?!
Branislav Ivanović mogao bi posle deset godina da se vrati u Rusiju.

Kapiten reprezentacije Srbije u Čelsi je stigao iz moskovske Lokomotive 2008. godine za 12 miliona evra, a sada je interesovanje za njega pokazao Zenit.

Zanimljivo je da je celu priču "otkrio" Andrea D’Amiko, menadžer defanzivca Zenita Domenika Krišita.

"Inter je, pre godinu dana, pokušao da angažuje Krišita, ali je Zenit odbio da ga proda. Sapunica o Krišitovom odlasku traje veoma dugo zbog njegove univerzalnosti. Sa Žirkovim na poziciji beka, Mirča Lučesku Krišita može da koristi kao centralnog defanzivnog igrača, međutim, Zenitu je potrebna zamena za Lombertsa i veoma je blizu angažovanja Ivanovića", izjavio je D'Amiko, prenosi "Sputnjik".

Iako su Everton, Lester i Vest Vem, takođe, u trci za doveđenje Ivanovića, "Dejli mejl" prenosi da je defanzivac Čelsija najbliži povratku u Rusiju.

Oni navode da je Ivanović već započeo pregovore sa Zenitom i da bi tokom vikenda mogao da otputuje u Rusiju i potpiše ugovor na tri i po godine.

Branislav Ivanović ima ugovor sa Čelsijem na još šest meseci, ali je londonski klub spreman da mu izađe i susret i odobri transfer ove zime. Oni su mu navodno već dozvolili da narednih dana ode u Rusiju, ako postigne dogovor i želi da parafira ugovor.

Ivanović je član Lokomotive iz Moskve bio od početka 2006. do početka 2008. godine i u tom periodu osvojio je Kup Rusije.

Sa Čelsijem, za koji je odigrao 376 mečeva, osvojio je, između ostalih, trofej Lige šampiona i Lige Evrope, kao i dve titule u Premijer ligi.

Ekipa Zenita, koja je prošle sezone bila treća u Premijer ligi Rusije, trenutno zauzima drugo mesto na tabeli sa 35 bodova, pet manje od vodećeg Spartaka iz Moskve.

Vrtelo se njegovo ime uoči početka i u uvodnim danim prelaznog roka, dovodio se Branislav Ivanović u  vezu sa brojnim klubovima među kojima se posebno isticao Juventus. I onda tišina i odjednom - BUM! Sport Ekspres, možda i najpouzdaniji izvor iz Rusije, tvrdi da je Zenit dogovorio sve oko dolaska Branislava Ivanovića u Sankt Peterburg!

A da priča izgleda uverljivije tu su i detalji. Kapiten srpske reprezentacije će potpisati ugovor na dve godine, a godišnje će u Zenitu zarađivati okruglo 5.000.000 evra! Značajno više od 2.300.000 koliko mu je navodno nudio Juventus.

Sport Ekspres ne ostavlja nikakvu dilemu da će 32-godišnji defanzivac napustiti Čelsi i stiću u Zenit. Kažu da je samo pitanje tokom kog će od narednih nekoliko dana posao biti ozvaničen.

Uostalom, Antonio Konte mu je već oduzeo mesto u Čelsijevih startnih 11, a kako se već naosvajao trofeja u Engleskoj (dve titule u Premijer ligi, tri FA kupa, Liga šampiona, Liga Evrope…) bio je red da sa svoje 32 godine naplati golemo iskustvo.

Suma od 5.000.000 evra godišnje u Evropi? Ozbiljna priča.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar