Мексико неће да плати Трампов зид!

Председник Мексика Енрике Пења Њето поручује да његова земља неће да плати погранични зид Доналда Трампа, као и да жали због намере да се изгради баријера. Истиче да "Мексико не верује у зидове".

Свијет 26.01.2017 | 11:45
Мексико неће да плати Трампов зид!
Енрике Пења Њето је поручио да не верују у зидове након што је амерички председник потписао директиве за изградњу зида на граници са Мексиком који ће бити дугачак 3.200 километара.

Председник Мексика није коментарисао спекулације да након Трампове одлуке разматра могућност да откаже планирану посету Вашингтону следеће недеље.

АП је, позивајући се на неименованог званичника мексичке администрације, пренео да се разматра могућност отказивања посете Вашингтону 31. јануара.

Министарство спољних послова Мексика тврди да за сада нема промене планиране посете, наводи Ројтерс. 

"Жалим и одбацујем одлуку САД да се изгради зид. Поновићу - Мексико неће платити изградњу зида", нагласио је Њето, пренеле су агенције.

Навео је да као председник преузима потпуну одговорност за одбрану интереса Мексика и Мексиканаца, преноси Би-Би-Си.

"Мексико нуди и захтева поштовање као потпуно суверена земља. Мексико нуди пријатељство америчком народу и вољан је да склапа договоре са њиховом владом од којих ће користи имати и Мексико и САД", указао је Њето.

Њето је ово изјавио само сат пре него што је емитовано раније снимљено гостовање Трампа на Еј-Би-Сију, где је амерички председник поновио да ће Мексико да плати изградњу зида. 

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је у министарству унутрашње безбедности да његове акције у вези са имиграцијом показују да САД враћају контролу на својим границама.

Трамп је рекао да ће његова администрација радити заједно са Мексиком на повећању безбедности обе земље, као и да ће блиско сарађивати по том питању.

"Сачуваћемо животе на обе стране границе", рекао је Трамп након потписивања директива о подизању зида на граници са Мексиком.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ха ха ха

26.01.2017 12:40

Ово додје као продаја цигле на Басцарсији. Јалијас ти прода циглу, ти је наравно нецес понијети, а он је онда прода следецем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УСА

26.01.2017 14:49

Платит це га ! Милом или силом , па сад изволте.

Name

Дај

26.01.2017 16:24

Направи нама.један око Сарајева, платиће тиСрби Биг ти дао

ОДГОВОРИТЕ