Meksiko neće da plati Trampov zid!

Predsednik Meksika Enrike Penja Njeto poručuje da njegova zemlja neće da plati pogranični zid Donalda Trampa, kao i da žali zbog namere da se izgradi barijera. Ističe da "Meksiko ne veruje u zidove".

Svijet 26.01.2017 | 11:45
Meksiko neće da plati Trampov zid!
Enrike Penja Njeto je poručio da ne veruju u zidove nakon što je američki predsednik potpisao direktive za izgradnju zida na granici sa Meksikom koji će biti dugačak 3.200 kilometara.

Predsednik Meksika nije komentarisao spekulacije da nakon Trampove odluke razmatra mogućnost da otkaže planiranu posetu Vašingtonu sledeće nedelje.

AP je, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika meksičke administracije, preneo da se razmatra mogućnost otkazivanja posete Vašingtonu 31. januara.

Ministarstvo spoljnih poslova Meksika tvrdi da za sada nema promene planirane posete, navodi Rojters. 

"Žalim i odbacujem odluku SAD da se izgradi zid. Ponoviću - Meksiko neće platiti izgradnju zida", naglasio je Njeto, prenele su agencije.

Naveo je da kao predsednik preuzima potpunu odgovornost za odbranu interesa Meksika i Meksikanaca, prenosi Bi-Bi-Si.

"Meksiko nudi i zahteva poštovanje kao potpuno suverena zemlja. Meksiko nudi prijateljstvo američkom narodu i voljan je da sklapa dogovore sa njihovom vladom od kojih će koristi imati i Meksiko i SAD", ukazao je Njeto.

Njeto je ovo izjavio samo sat pre nego što je emitovano ranije snimljeno gostovanje Trampa na Ej-Bi-Siju, gde je američki predsednik ponovio da će Meksiko da plati izgradnju zida. 

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je u ministarstvu unutrašnje bezbednosti da njegove akcije u vezi sa imigracijom pokazuju da SAD vraćaju kontrolu na svojim granicama.

Tramp je rekao da će njegova administracija raditi zajedno sa Meksikom na povećanju bezbednosti obe zemlje, kao i da će blisko sarađivati po tom pitanju.

"Sačuvaćemo živote na obe strane granice", rekao je Tramp nakon potpisivanja direktiva o podizanju zida na granici sa Meksikom.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ha ha ha

26.01.2017 12:40

Ovo dodje kao prodaja cigle na Bascarsiji. Jalijas ti proda ciglu, ti je naravno neces ponijeti, a on je onda proda sledecem.

ODGOVORITE
Name

USA

26.01.2017 14:49

Platit ce ga ! Milom ili silom , pa sad izvolte.

Name

Daj

26.01.2017 16:24

Napravi nama.jedan oko Sarajeva, platiće tiSrbi Big ti dao

ODGOVORITE